Sprookjesjurk Kant satijn katoen Blogger Ashley Kostuum Verkleed kleding Cosplay & Fantasy

Alice in Wonderland (Disney Cosplay)

30 oktober 2020

Voor deze blog gaan we kijken hoe je een leuk Alice kostuum maakt van de Disney film Alice in Wonderland! Het is een echte klassieker!

Alice in Wonderland Cosplay

Als eerst kijken we zoals altijd naar het karakter zelf. Alice is een heel jong meisje. We gaan proberen in de vorm van het kostuum dit terug te kunnen laten komen! Voor de stoffen moeten we kijken naar de tijd waarin Alice zich afspeelt. Het originele verhaal van Alice in Wonderland speelt zich af in 1865 ongeveer. In deze tijd waren de Crinoline rokken erg in. Dit zijn de petticoats met de hoepels erin, die je om je middel kon binden voor een volle rok. De kleur blauw was erg in de mode, en dit zien we ook terug bij Alice zelf! Alice is een karakter van hoge status. Hierdoor zullen er details als kant en borduurwerk op haar kleding zitten om te laten zien dat ze uit een rijke familie komt.

Stofkeuze

Voor de basis blauwe stof heb ik gekozen voor een Satijn Katoen blend. De satijn geeft dit katoen een hele lichte glans en hierdoor een luxe uitstraling. Ik kan me voorstellen dat iemand zo actief als Alice niet in de fijne zijde rondloopt maar in de katoenen stoffen die langer meegaan.
Voor het schort heb ik een basis witte katoen gepakt om mooi bij het katoen satijn te passen.

De top

De top heeft een aansluitende vorm met een ronde hoge hals. Om de vorm te krijgen heb ik gekozen voor Princess Seams.

De pofmouwen zijn gemaakt met een basis patroon voor normale mouwen. Deze knip je op lengte van je gewenste mouwen. Hierna knip je de mouw in verticale lijnen. Deze kun je uit elkaar leggen, en zo creëer je een groter mouw patroon. De lengte dat je de stroken uit elkaar legt is de grote van je pof! De ruimte tussen de stroken heb ik zelf op 3 cm gehouden. Dus elke ploot in de mouw is 3 centimeter. Ik heb boven 5 plooien, onder 4. Om de mouwen iets op te vrolijken heb ik een kantje toegevoegd en een leuke Blauw roosje erop genaaid!

De kraag zijn twee delen die er met de hand zijn opgenaaid. Deze hebben hetzelfde kant als de mouwen. Ook heb ik twee leuke Borduursels erop genaaid!

De rok

Alice d’r rok is erg leuk en vol! Om dit effect te creëren heb ik een Petticoat met 3 hoepels gebruikt. Omdat er ook een grote petticoat onder zit heb ik gekozen voor een volledige Cirkel Rok. Bij een grote petticoat als die van Alice is het heel handig om te kiezen voor deze volledige cirkel, zodat je zeker weet dat de rok er mooi overheen valt en ook niet helemaal strak erover heen valt. Ik heb zelf de onderste hoepel van de petticoat opgemeten. Als je de omtrek hiervan hebt, is het makkelijker om te bepalen hoe groot je rok moet worden!

Voor de bovenkant van de rok heb ik mijn eigen taille maat gebruikt. De rok valt precies om je middel, het smalste gedeelte van je romp. Hierdoor krijg je een erg mooi figuur!

 

Omdat Alice een heel jong karakter is, probeer ik met de rok mijzelf iets kleiner te laten lijken. Dit is makkelijk te doen door de rok net aan de knieën te laten lopen. Wanneer je de lengte meet, vergeet dit niet te meten met de petticoat aan! Deze truc werkt ook andersom! Wil je super lange benen, dan maak je de rok korter!

Om de rok af te werken heb ik een strijk zoom gebruikt, zodat er geen stiksel zichtbaar is.

Het schort

Het schort gaan we vooral gebruiken om het middel te benadrukken, en de vorm van de borsten te verbergen!

Het basis deel van het schort is een recht stuk schort, met een ronde nek lijn. Hieraan doe ik twee lange stukken stof, die over de rug gaan kruisen. Alles is gevoerd!

Ook hier zitten leuke details op! Een ander kantje voor de verandering, en nog meer soorten borduursels. Ook de blauwe roosjes komen terug!
Alles kan er met de hand op worden genaaid.
Doordat er een recht stuk stof is gebruikt bij het schort, zal de bovenkant de vorm van de borst verbergen.

De rok wordt bevestigd met de band om het middel. Deze is simpelweg geknoopt om het middel en houd hiermee het schort op zijn plek. De gekruisde achterkant heeft klittenband, en kan zo makkelijk aan de band vast gemaakt worden.
Over de taille band is een leuke kante stof genaaid voor wat extra detail. Deze kun je over de stof naaien voor je de voering erin zet!

Als laatste zetten we op de achterkant een leuke strik!

Het resultaat

Het eind resultaat is een leuke comfortabel kostuum, met hele leuke details! Door de blinde rits op de achterkant is deze makkelijk aan te doen!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties