Denim, ik hou ervan. Er kan van alles bij (maar dat vind ik van groene gympen ook, die kunnen bij alles!) en het kan zowel netjes (vind ik dan) als casual gedragen worden.

Het zelf maken van een denim item vind ik wel moeilijk. Je moet mooi door kunnen stikken en de juiste stiksels op de juiste plaatsen maken, zodat het 'echt' wordt.

 

 

 

 

Dit supermooie lichte denim stofje vroeg om een doorknooprokje! Denim naait lekker, maar rafelt wel, afwerken dus. Of zo laten voor de ‘edgy look’. Ik gebruikte een jeansnaald om het rokje in elkaar te naaien en een topstitchnaald voor het doorstikgaren. Het patroon komt uit de nieuwste Knippie.

 

 

 

 

Met zakken in de pasnaad achter en zakken aan de voorkant. Wel een patroon met veel onderdelen, wat mij altijd doet afschrikken, maar eenmaal aan de gang viel het alles mee. Voor de insteekzakken aan de voorkant heb ik aan de binnenkant een ander stofje gebruikt, denim is dik en dan wordt het daar heel dik voor mijn naaimachine. Hoewel het achteraf gezien geen moeilijk model was, was het doorstikken wel veel werk, ik heb heel wat van topstitchnaald en denimnaald en daarbij behorend garen gewisseld 🙂 Bij het doorstikken gebruikte ik een grotere steeklengte dan voor het stikken zelf. Ik heb het hele rokje op de naamachine genaaid, behalve de zijnaden. De rest heb ik opengestreken, zodat je het mooier door kan stikken.

De knopen knal je er zo met een hamer in. Heel makkelijk. Je maakt een klein gaatje op de plek waar de knoop moet komen, daar doe je de onderkant door (een soort schroef) en dan leg je de bovenkant eronder. Je geeft een tik op de achterkant (of 2 ;)) en dan zit ie vast. Ik heb de plek wel verstevigd met vlieseline, net als de plekken waar de knoopsgaten kwamen.
Om er een setje van te maken, naaide ik er een T-shirt bij van dit leuke stofje dat je meteen aan zomer doet denken. Mijn favoriete patroon voor T-shirts is op dit moment de ‘Be cool’ uit de Ottobre van 1/2015. Die gaat maar tot maat 128, dus ik moet snel op zoek naar een nieuw patroon. Het is een model met wat verlegde inzet van de mouwen. Ik vind het zo leuk staan! Als ik eenmaal T-shirts naai, doe ik er een paar achter elkaar. Knippen, spelden en hup in elkaar. Het mooie van zelfgemaakte T-shirts vind ik, dat ze niet draaien als ze een wasbeurt hebben gehad, ze blijven mooi recht. Dat komt doordat je de patroondelen recht op de stof legt.
Voor de halsboord gebruikte ik boordstof. Ik gebruik ook wel eens de stof zelf om de hals af te werken, maar ik vind boordstof lekkerder werken, het rekt meer, waardoor de hals mooier valt. Daarna doorstikken met de cover en voila, hier word je toch blij van?

 

Marin

Bekijk hier mijn

Instagram pagina!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op