Blogger Marga Damesmode Warme Stoffen wol

Een comfortabele binnenjas

5 januari 2021

Een heerlijk warme, comfortabele en stijlvolle binnenjas!

In deze tijd van het jaar is het altijd fijn om van die gemakkelijke jassen of vesten te hebben die je snel even aan kan doen. Voor het geval je naar buiten gaat, of voor het geval je binnen een extra laagje nodig hebt. Wij hebben een stijlvolle jas gemaakt die nét even wat anders is als een badjas, maar toch ook geen volwaardige jas is.

Je kan gemakkelijk zelf een binnenjas maken die je ook als buitenjas kan dragen. Het naaipatroon is die van een badjas, maar dat ziet niemand…

 

Badjas of binnenjas?

In een badjas zou je wel de hele dag kunnen rondlopen. Vooral als deze is gemaakt van heerlijke zachte badstof, zoals onze badjassen in deze blog van het naaipatroon Simplicity 1562.
Dit naaipatroon is bedoeld voor een badjas. Maar het patroon is net zo bruikbaar voor een badjas met meer uitstraling van een gewone jas. Het enige verschil is dat er een voering ontbreekt, zakken, binnenzakken, ritsen, knopen etc. Desalniettemin is het een ideaal naaipatroon voor een lekkere jas die zeer comfortabel is. Wedden dat dit een lievelings-kledingstuk wordt oftewel een KLASSIEKER!

Een binnenjas met comfort en klasse

Deze jas is dus een combinatie van een badjas in een warme wollen stof. De kleur is gemakkelijk. Zwart en wit is altijd goed én stijlvol. Bij Budgetstoffen is deze stof te koop en zeer aangenaam niet duur. Met twee meter stof ben je er al en meer heb je niet nodig.  Omdat de stof vrij stijf is heb je ook geen tussenvoering nodig of versteviging.

De sjaalkraag maakt de jas heel fijn om te dragen en is ideaal om over andere kleren heen te dragen. Of je er nu een overhemd, een trui met rolkraag of een blote hals onder draagt, een sjaalkraag zit altijd goed. De jas sluit over elkaar met een simpele riem. Je kan de jas ook open dragen, maar juist de overslag maakt de jas lekker warm en aangenaam.  Veel ‘homewear’ is loshangend en de voorpanden sluiten vaak niet. Dit is gemakkelijk maar niet lekker warm of comfortabel zoals deze jas wel is.

Simplicity 1562: Maatvoering

Qua maten kun je duidelijk kiezen tussen kinderen en volwassenen en dan ook nog eens in de maten XS tot en met XL. Wij raden aan om een ruime maat te nemen zodat de jas lekker wijd en ruim valt.

Simplicity 1562: Naai-niveau

Het naaipatroon is gemakkelijk te maken. Het valt onder de ‘Easy’ categorie en je kan er gerust van op aan dat zelfs een totale beginner hiermee uit de voeten kan. De stof naait gemakkelijk want deze is niet te dik maar ook zeker niet te dun.  Wij raden wel aan de naden af te werken met een lockmachine of een zigzagsteek.  Voor een franse naad is de stof helaas te dik.

Conclusie:

Wil je een lekkere jas/vest voor binnen en voor buiten maken? Denk dan eens aan het naaipatroon Simplicity 1562 voor een badjas. Dit klinkt vreemd maar is het zeker niet.  Van mooie wollenstof, kun je precies de jas maken die je wilt hebben. Niet écht een jas, ook niet een badjas of een vest, maar een heerlijke comfortabele ‘jas’ voor de winter, die stijlvol genoeg is om mee naar buiten te lopen, maar comfortabel en handig genoeg om binnenshuis te dragen in plaats van een badjas of een hoody.

De jas is gemakkelijk om te maken en met de mooie wollenstof van Budgetstoffen ben je ook nog eens voordelig uit.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties