Damesmode Dames Plussize Mode viscose Blogger Lisa

Herfst jurk van viscose stof

22 oktober 2020

Lange mouwen en een zwierige rok, perfect voor de herfst!

De dagen worden korter, het weer wordt grauwer en de blaadjes vallen van de bomen. De herfst is hier! En daarom is het ook weer voor lange mouwen en donkere kleuren, deze jurk is daar perfect voor!

Viscose is het afgelopen jaar toch wel een van mijn favoriete stoffen geworden. Waar ik vroeger een 100% katoen dame was, ga ik nu steeds vaker voor de soepele viscose stoffen. Bij viscose denk je misschien niet snel aan de herfst, maar deze stof is zeker geschikt voor een mooie herfst jurk.

 

Ik maakte van een gebloemde viscose stof van Budgetstoffen een mooie herfstjurk. Naast mijn favoriete stof, is dit ook een van mijn favoriete patronen. Namelijk de Magnolia Dress van Dear & Do Patterns. Het patroon heeft een diepe halslijn die kruist onder de borst (de andere versie van dit patroon heeft een minder diepe halslijn). Het patroon komt met korte wijde mouwen, of langere bisshop sleaves. Omdat het een herfstjurk moest worden koos ik voor de lange mouwen en voegde voor extra drama manchetten toe.

Manchet herfst jurk

Om deze herfst jurk iets meer warmte en structuur te geven heb ik het lijfje gevoerd met een zwarte katoen. Dit geeft gelijk een beetje meer warmte aan de jurk. Ook gebruikte ik naadband bij de halslijn om deze zo strak mogelijk te krijgen. Misschien een ouderwetse techniek, maar eentje die ik nog vaak gebruik en die goed werkt!

 

Voor de rok wilde ik de stof plooien. Hiervoor besloot ik een techniek te gebruiken die ik vaker online voorbij heb zien komen: een vork.

Ja echt. Het klinkt gek maar ging eigenlijk heel gemakkelijk! Hiervoor knip je eerst de rokdelen uit de stof. Dit zijn rechthoeken van de lengte van je rok (inclusief naadtoeslag en zoom), bij de breedte. Voor de breedte hou je 2.5 tot 3 keer de omtrek van het lijfje aan. Hoe strakker je de plooien tegen elkaar aan legt, hoe meer stof je nodig hebt. Dit is maximaal drie keer de lengte van je taillenaad.

Je steekt de vork tussen de stof, draait deze, en er ontstaat een plooi! Deze stik je dan gelijk vast en zo werk je de hele lap af, totdat je voldoende lengte hebt geplooid om aan het lijfje te zetten

Rok plooien met een vork
Rok plooien met een vork
Rok plooien met een vork

Deze jurk is weer een hele fijne in mijn garderobe erbij. Budgetstoffen heeft een grote selectie viscose stoffen, waaronder een grote selectie effen viscose stoffen, maar ook veel met een print. De stof valt soepel en voelt fijn op de huid. Zeker geschikt voor een losvallende jurk of een mooie blouse voor de herfst!

Jurk op de paspop
Herfst jurk

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin
3 jaren geleden

Ah wat is ie mooi geworden! Ik ben zelf de laatste tijd ook groot fan van viscose en heb er toevallig ook een Magnolia-jurk van gemaakt, maar dan eentje met de butterfly-mouwen.