Newborn & Kids tricot / jersey Blogger Roelie

Jongens boxershort – GRATIS patroon!

24 maart 2022

Wil je zelf een boxershort maken voor jongens, maar vind je het nog erg ingewikkeld? In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf een boxershort maakt van een gratis patroon!

Moritz retro boxershort in katoenen tricot

Voor deze boxershorts maakte ik gebruik van het gratis patroon Retro boxershorts van Moritz. Het patroon is in het Duits, maar met mijn stap voor stap uitleg in deze blog moet je hier zeker uit kunnen komen. Ik maakte de boxershorts van restjes katoenen tricot. Dat zit lekker en draagt luchtig. 

Zo maak je zelf een jongens boxershort

Stap 1: Patroon uitknippen

  1. Knip het patroon uit de stof. Het voorstukje knip je 2x uit. 

Stap 2: Kruis stikken

  1. Stik de naadjes in de voorstukjes.
  2. Pak de linkerkant van het voorpand erbij en leg deze met de goede kant naar boven. Leg nu het ene voorstukje met de goede kant op de goede kant van het voorpand en het andere  stukje met de goede kant tegen de achterkant van het voorpand.
  3. Stik of lock de voorstukjes aan het voorpand vast.
  4. Rol het linker voorpand op richting de naad die je net hebt gestikt. Rol vervolgens het rechter voorpand op richting de binnennaad. Leg hierna het opgerolde deel tussen de voorstukjes tegen het opgerolde deel van het linker voorpand. Leg de naden van de voorstukjes en het rechter voorpand op elkaar. Let erop dat je hierbij ook weer het voorstukje voor met de goede kant op de goede kant van het voorpand legt.
  5. Stik of lock de voorstukjes vast aan het voorpand.
  6. Keer om zodat de naden mooi naar binnen zitten. Om ervoor te zorgen dat de naden mooi op hun plekje blijven zitten, stik je de randen door met de coverlockmachine.

Stap 3: Pijpjes zomen en elastiek aanstikken

  1. Stik of lock de kruisnaad.
  2. Zoom de pijpjes.
  3. Zet het elastiek aan en klaar is je boxershort!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jacoline
Jacoline
2 maanden geleden

Fijn dat je de moeite hebt genomen om de beschrijving in het Nederlands te maken. Dank je wel. Deze komt op mijn ’to do’ list voor naaiprojectjes!