Damesmode tricot / jersey Blogger Karin

Kersttrui van Christmas Sparkle gebreide tricot

15 december 2018

Ben jij op zoek naar een feestelijke stof voor de kerst, maar wil je liever iets comfortabels in plaats van een strak jurkje? Deze rode gebreide tricot stof met gouden streepjes is erg sfeervol, maar draagt ook nog eens heel fijn!

Over de gebreide tricot Christmas Sparkle

De gebreide tricot – Christmas sparkle bestaat voor 60% uit viscose, 37% uit polyamide en 3% uit elasthan. Hij is losjes gebreid, waardoor hij lekker nonchalant valt. De stof is niet erg dik en een beetje transparant. Als je een koukleum bent (zoals ik!), draag er dan een topje onder.

De gouden glitterstrepen zijn gemaakt van lurex. Soms merk ik dat lurex een beetje kan prikken, maar deze variant is juist super zacht en aaibaar.

Omdat de stof zo soepel is, heb ik ervoor gekozen om een oversized trui te maken. Het model heeft aangeknipte mouwtjes en is vrij vierkant. Voor het uitbuiken op tweede kerstdag is hij dus ook uitermate geschikt 😉 Omdat ik het fijn (en warmer) vind als mijn mouwen aansluiten, heb ik de mouwen manchetten gegeven van rode boordstof.

Benodigdheden:

Mandy Boat Tee van Tessuti Patterns

Mijn kersttrui zat binnen no-time in elkaar! De stof naait echt superfijn en het garen zinkt weg tussen het breisel. Let er wel op dat je precies dezelfde kleur garen gebruikt, anders is het wel zichtbaar aan de buitenkant.

De stof voelt heerlijk zacht en hij draagt supercomfortabel. Ik kijk nu al uit naar kerstfilms Netflixen op de bank in m’n nieuwe trui!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties