terlenka satijn Blogger Roelie Verkleed kleding

Maak zelf een piratenpak voor kids!

23 juni 2021

Verkleedkleding zelf maken is zo leuk!

Het is ook nog eens zo gepiept!
Met wat restjes stof en een beetje creatieve geest heb je zo een outfit in elkaar gezet.

Eerlijk is eerlijk, bovenstaande boekjes heb ik alleen ter inspiratie gebruikt. Ik heb me niet aan de patronen gehouden maar ben redelijk gaan ‘freewheelen’.

Dat is me nogal duur komen te staan, want toen ik klaar was stond het gilet voor geen meter, de punten aan de hals vond ik niet mooi en het shirt kwam niet fraai uit.

Mijn dierbaarste bezit van die dag was zonder twijfel mijn tornmesje! Of je nu beginnend naaister bent of ervaren, geloof me, je kunt echt niet zonder!

Voor het gilet en de broek heb ik zwarte terlenka gebruikt. Deze stof is ideaal voor verkleedkleding. Het is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en is ook nog eens super voordelig. Bovendien kreukt het ook niet en dat is super handig voor als het pak weer voor een tijdje in de verkleedkoffer belandt.

Omdat ik niet zo tevreden was met hoe het gilet er in eerste instantie uitzag, heb ik de puntjes aan de voorkant eraf gehaald zodat het mooi rond loopt.

Dat vond ik zelf wat meer lijken op wat een piraat zou dragen. Bovendien zie je zo wat meer van het shirt dat eronder zit.

Als je de schouderbladen en de randen eerst stikt, laat je de zijnaden open. Vervolgens keer je het gilet binnenste buiten door de zijnaden, waardoor je later geen stiksels meer ziet aan de buitenkant.

Voor de broek zou je een patroon van een eenvoudige joggingbroek kunnen gebruiken.

De pijpen knip je op de gewenste lengte af en voor het ruige effect knip je er punten aan. Ook de rafels laat je lekker zitten, dat mag je als piraat gewoon laten hangen. Een beetje piraat houdt zich sowieso niet aan regeltjes!

Het ooglapje is een driehoekje waar ik ringetjes in heb gezet om elastiek doorheen te halen. Mocht je geen ringetjes hebben, dan zou je het elastiek er eventueel ook rechtstreeks op kunnen stikken.

Het shirt is in feite een basismodel met rechte mouwen. Iets wijdere mouwen maakt het naar mijn mening wel wat stoerder en beter passend bij het thema.

Aan de uiteinden van de mouwen maak je een grote zoom waar je een tunnel voor het elastiek in stikt.

Aan de hals heb ik een stoer splitje gemaakt.

Een zwart/wit gestreepte stof vond ik wel bij de outfit passen. Ik had nog een stuk crepe chiffon liggen, maar iedere zwart/wit gestreepte stof kan natuurlijk prima.

Van een reststukje rode satijn heb ik soort sjerp/ceintuur genaaid en een bandana om de wilde lokken in te toom te houden.

Een houten zwaard en een levendige fantasie doen de rest!!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties