Damesmode Dames Plussize Mode viscose Blogger Lisa

Peplum wikkeltop blouse van viscose.

24 juni 2021

Hippe peplum blouse in luchtig viscose

Viscose is een super fijne en luchtige stof om te dragen. Ik maakte onlangs deze wikkeltop met peplum.

De top maakte ik met het 7892 patroon van McCalls.

Met dit patroon kan je een wikkeljurk, wikkel top met peplum of wikkeltop zonder peplum maken. Ook zitten er meerdere opties bij voor de mouwen. Grote mouwen met veel volume is een trend die je de laatste tijd veel ziet en waar ik graag aan mee doe, ik ben fan!

 

Voor de top gebruikte ik een grijze effen viscose van Budgetstoffen. Deze stof is heerlijk zacht en tegelijk luchtig. De kleur is een mooie warm grijs die een beetje richting taupe/paars neigt.

Op de blog worden vaak projecten van viscose getoond en dat is ook niet zonder reden, het is een hele fijne stof.

Heb je nog nooit met viscose gewerkt en twijfel je nog? Nergens voor nodig!

 

Eén van de vooroordelen van viscose is dat je er snel in zweet, dat dacht ik namelijk vroeger ook en daarom werkte ik voornamelijk met luchtig katoen. Het voordeel van viscose tegenover katoen is dat viscose vloeiender is. Het is minder stijf dan katoen.

Een ander vooroordeel is dat viscose glad en glibberig is en daardoor van elkaar af schuift en moeilijk te naaien is. Ook dit valt heel erg mee en als je de stof gewoon speldt is het heel goed te naaien.

 

Om Viscose goed te verwerken moet je het eerst even wassen en strijken.

Strijken kan trouwens heel goed met deze stof, maar doe dit niet te heet.

Gebruik daarbij een dunne, scherpe naald. Ik gebruik een 70 dikte. Voor vlieseline gebruik je een dunne, soepele vlieseline zodat je stof verstevigd is, maar niet zwaar wordt.

 

Budgetstoffen heeft heel veel viscose stoffen, zowel met vrolijke printjes als in mooie effen kleuren. Omdat het soepele stoffen zijn, zijn ze goed geschikt voor een blouse, los vallend jurkje of een rok.

 

Eerder maakte ik los vallende tops van Viscose, een blouse voor mijn man, deze zomerse jurk met tiki-print en afgelopen herfst deze jurk.

 

Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties