Het maken van een bikini stond al een paar jaar lang hoog op mijn “to-sew” lijstje.

Toen Budgetstoffen aangaf toffe lycra stoffen te hebben voor de blog, greep ik mijn kans!

Al heel lang had ik de Sophie Swimsuit van Closet Case Patterns op het oog. Dit patroon voor een bikini of badpak heeft veel weg van de zwemkleding van de jaren ’50. Ik voel me altijd het meest op mijn gemak in een hoog bikini-broekje en vind het flatterend voor mijn figuur. Door de beugels en foam-cups in de top geeft deze ook de nodige support.

 

Om het broekje goed te laten passen heb ik de taille een aantal centimeter verhoogd. Ook heb ik de taille twee maten kleiner gemaakt dan de heupen zodat het broekje goed zou passen. Tot slot heb ik een breder elastiek gebruikt bij de taille zodat de rand niet naar buiten klapt. Bij de top heb ik geen aanpassingen gemaakt.

 

 

Ik gebruikte voor de bikini twee lycra stoffen van Budgetstoffen. Voor de buitenkant effen zwarte lycra gecombineerd met de tiki-print lycra. Voor de voering van het broekje gebruikte ik mesh-lycra. Voor de top gebruikte ik voeringsmaterialen die gebruikt worden bij het maken van lingerie om de top genoeg stevigheid te geven.

 

 

Ik vond de stoffen erg prettig werken. Om lycra goed te verwerken is het wel belangrijk om een goede stretch-naald te gebruiken. Het broekje zette ik grotendeels in elkaar met de lockmachine. De top en het elastiek verwerkte ik met de naaimachine.

 

Van de stof die ik over had maakte ik de top van de Vernazza two Piece van Friday Pattern Co. Ook hier combineerde ik de tiki-print met effen zwarte lycra.

Ik vond het maken van een bikini lang niet zo lastig als dat ik in eerste instantie dacht! Lycra is van zichzelf een gladde stof en verschuift daarom snel. Met genoeg speldjes en geduld is het prima te verwerken.

 

Voor de Sophie Swimsuit is het zeker handig om kennis te hebben van het maken van BH’s omdat de top heel veel lijkt op een BH patroon. De top van de Vernazza two Piece is een stuk eenvoudiger en daarom meer geschikt voor beginners.

 

 

 

 

 

Ik ben erg blij met het resultaat. Beide tops zitten goed en ik heb nu eindelijk een bikini broekje dat mijn curves en lengte goed past. Deze gaat zeker mee in de vakantie-koffer!

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op