DamesmodeWarme Stoffentricot / jerseyBlogger KarinMode

Winter is coming! Een warm jurkje van jacquard jersey

By 29 oktober 2019 No Comments

Benodigdheden winters jurkje met cirkelrok

 

Jacquard jersey met stippen

 

Toen ik de stof bestelde wist ik niet zo goed wat ‘jacquard jersey’ precies inhield. Bij jacquard denk ik aan redelijk stugge, geweven stof. Maar jersey is juist weer heel soepel. Uiteindelijk was het een beetje van beide: er zit een patroon in geweven maar de stof is wel zacht en rekbaar. Hij bestaat uit twee dunne laagjes, die er samen voor zorgen dat het een lekker warme en comfortabele stof is. Het grappige is dat de achterkant van de stippelstof juist gestreept is!

Behalve een jurk zou je deze stof ook goed kunnen gebruiken voor een top of vest. Ik vond hem gemakkelijk naaien. Anders dan bij tricot heb je ook geen last van opkrullende randen. Mijn overlocker vond het soms wel een beetje een taaie hap waar er vier lagen stof op elkaar zaten, maar jij heeft dapper doorgezet!

Jacquard jersey
Jurk met cirkelrok

Een winters jurkje van jacquard jersey

 

Helaas ging niet alles goed bij het maken van de halslijn. Het CYOS-patroon is zo gemaakt dat je verschillende varianten voor het voor- en achterpand kunt kiezen. Voor de voorkant wilde ik een boothals, omdat ik dat goed vond passen bij de chique uitstraling van de stof. En aan de achterkant wilde ik een wat diepere uitsnede. Volgens het patroon zou deze combinatie kunnen, maar helaas had ik veel overtollige stof bij de hals. Ik hoopte dat het opgelost zou worden door de halsboord er strak op te zetten, maar tot overmaat van ramp lette ik niet goed op, en zette ik hem er achterstevoren op.

En toen bedacht ik me… Wat als ik het jurkje nu eens andersom probeerde te dragen? Zoveel verschillen zitten er niet tussen voor- en achterkant. Ik paste hem en concludeerde dat beide problemen nu opgelost waren. De halslijn zat nu vlak en ik hoefde de boord niet meer los te tornen en om te draaien. Ideaal!

Laat de winter maar komen!

Skaterdress patroon
Winters jurkje

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x