SUPER DEAL - GOLDMANN NAAIGAREN

shop met 32% korting, voor maar €1,50

 

Naalden

1-40 van 162 resultaten

1-40 van 162 resultaten

Welke naald voor welke stof moet u nu gebruiken? Het is van belang om de soort naald en de dikte van de naald aan te passen aan de stof.

Een naald is een naald zou je zeggen. Maar er is een heel groot verschil tussen de verschillende soorten naaimachinenaalden. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende diktes.

Het is van belang om de soort naald en de dikte van de naald aan te passen aan de stof en het garen dat voor het project gebruikt gaat worden. Gewoonlijk wordt de naald gebruikt die in de machine zit tot dat deze breekt, maar naaimachinenaalden gaan niet voor altijd mee. Ze blijven ook niet voor eeuwig hun specialistische kwaliteiten behouden. Door het gebruik wordt de punt bot en de schacht kan buigen door het naaien over spelden.De algemene regel is dat je de naald moet vervangen na 8 uur naaien en bij ieder begin van een nieuw project.

Elke keer als je stof of garen koopt, moet je jezelf of de naaimachinespecialist de vraag stellen welk type naald je het best kunt gebruiken. Wat moet je weten? Kies de maat van de naald op basis van zowel het type en het gewicht van het garen dat je gaat gebruiken als de type stof dat je gaat naaien. Het doel is om de naald zo gemakkelijk mogelijk door de stof te laten gaan, zonder dat daarbij de vezels van de stof worden beschadigd. Ook wil je niet dat de naald te grote gaten in de stof maakt. Het garen moet soepel door de stof worden geleid, zonder dat de naald de draad beschadigd tijdens het naaien.

Juiste maat van de naald

Op ieder doosje naalden staat de maat van de naald. Deze maat kan variëren van 8/60 (de kleinste maat) tot 20/120 (de grootste maat). Dit getal helpt je bij het bepalen welke maat het meest geschikt is voor de stof, het garen en het type naaiwerk dat je gaat doen. Op het doosje staat ook altijd de naam van de naald. Bijvoorbeeld "universeel", "quilt", "microtex", "jersey", "jeans" enzovoort. Elk type naald is speciaal ontwikkeld voor een specifieke taak.