SUPER DEAL - Goldmann & Gütermann NAAIGAREN met 25% korting

--> shop 500+ soorten t/m dinsdag 17 mei <--

 

Oeko-Tex Standard 100 Gecertificeerd

1-40 van 925 resultaten

1-40 van 925 resultaten

Wat is Oeko-Tex?

Oeko-Tex Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Een artikel of een stof die voorzien is van het Oeko-Tex keurmerk bevat geen grondstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan grondstoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. 

Wanneer krijgt een stof het Oeko-Tex keurmerk?

Het Oeko-Tex certificaat staat dus garant voor het feit dat een artikel geen schadelijke stoffen bevat. In het geval van een kledingstuk is dat bijvoorbeeld heel breed. Daar moet iedere rits, knoop en zelfs het naaigaren goedgekeurd worden voordat het kledingstuk het Oeko-Tex standard 100 keurmerk mag dragen. 

In het geval van onze stoffen is het iets simpeler, maar zeker niet minder nauwkeurig. Bij stoffen wordt gekeken naar de grondstof waarmee de stof wordt geweven en naar waarmee de stof wordt gekleurd. Is het een bedrukte stof? Dan worden ook de grondstoffen voor het bedrukken meegenomen in de keuring. Oftewel, een stof wordt niet zomaar voorzien van een Oeko-Tex 100 keurmerk. 

Kan polyester ook een Oeko-Tex keurmerk krijgen?

Ja, ook synthetische stoffen kunnen een Oeko-Tex keurmerk krijgen. Het Oeko-Tex keurmerk zegt namelijk niks over het biologisch aspect van de grondstof, denk aan biologische katoen, maar spreekt zich uit over of er schadelijke stoffen aanwezig zijn. Voldoet een polyester stof aan de eisen, dan kan het dus gewoon een Oeko-Tex certificaat krijgen. 

Oeko-tex stoffen voor baby’s

Je ziet het Oeko-Tex Standard 100 keurmerk tegenwoordig steeds vaker terug op vooral babyspullen. Dat is uiteraard niet zonder reden, want juist voor die kleintjes wil je natuurlijk materialen met zo min mogelijk schadelijke stoffen. Extra fijn dus dat wij bij Budgetstoffen onder andere Oeko-Tex gecertificeerde hydrofiel en katoenen tricot verkopen.

Om deze redenen koop je Oeko-Tex stof: 

  • - Gegarandeerd geen schadelijke grondstoffen
  • - Zeer kritische normering
  • - 
Ideaal voor bijvoorbeeld babykleertjes