Shop onze PANTALON stoffen voor maar €4 p/m

--> deze actie loopt tot 25 januari 12.00 uur <--

 

Flanel

3 producten

3 producten

Flanel stoffen

 

Bij flanel denk je al snel aan een houthakkersblouse of de flanellen pyjama. Tegenwoordig hangen de winkels ook vol met hippe jurkjes, blouses en tunieken met een hippe ruit. Flanel is lekker zacht en zeer comfortabel om te dragen.

 

Kenmerkend is de pluis

Flanel is een geweven stof, gemaakt van katoenvezels of wol. De flanel die wij verkopen bestaat uit een gemengd weefsel.

Het typische zachte gevoel van flanel stof komt doordat het weefsel na het weven wordt opgeruwd, en bij wolflannel wordt dit effect door lichtjes te walken bereikt. Naar gelang de soort stof gebeurt dit aan één kant of beide kanten. Door dit opruwen heb je eerder kans op pluis op de stof, ook wel bekend als pillen. Dit kun je voorzichtig verhelpen door middel van een pluizenverwijderaar.

Het is trouwens goed om te weten dat bepaalde wasmiddelen of wasverzachters ook het pillen van de stof kunnen veroorzaken, wij adviseren daarom om bij flanel geen wasverzachter te gebruiken. 

 

Ook geschikt voor beginners

Was je stof altijd voordat je ermee aan de slag gaat. Omdat deze stof flanel bevat, kan het nog een beetje krimpen. Eigenlijk is flanel heel gemakkelijk te knippen en daardoor een zeer dankbare stof en heel geschikt voor een beginner. Het materiaal is niet elastisch en tamelijk vormvast, zodat het niet snel wegglijdt. We adviseren om een goede schaar of een scherp rolmes te gebruiken. Vergeet niet om er voldoende naadtoeslag bij te berekenen. Flanel rafelt en moet daarom wel altijd afgewerkt worden.

 

Naaien Een allround stof

Met een universele naald en een normale rechte steek kun je flanel stoffen meestal probleemloos verwerken. Indien het om een dikkere flanel stof gaat, die zeer dicht is geweven (bijvoorbeeld bij een keperbinding), dan adviseren we om een jeansnaald te gebruiken. Over het algemeen is flanel een mooie en luxe stof, waarmee zelfs beginnende naaiers zonder problemen snel hun doel kunnen bereiken.

 

Een allround stof

Flanellen overhemden zijn weer helemaal in de mode. Of het nu om het bekende houthakkersoverhemd gaat met grote ruiten, flanel stoffen zijn super trendy en momenteel niet meer uit het modebeeld weg te denken. Wat dacht je van een chique ruiten rokje of jurk? Vooral op het gebied van kinderkleding is flanel ook een echte allrounder. Tijdens het koelere jaargetijde kan flanel heel goed van pas komen. Wat dacht je van een mooie broek, jurk of een schattig overhemd voor je kind? Flanellen kleding houdt je lekker warm en wordt vanwege de knuffelige en zachte textuur van deze stof graag gedragen. 

Katoenen flanel wordt heel veel voor beddengoed gebruikt. Beddengoed van katoenflanel is vooral in het koelere jaargetijde heel geliefd, omdat dit materiaal de lichaamstemperatuur reguleert, verwarmt en tegelijkertijd vochtabsorberend is – ideaal dus, als men tijdens het slapen transpireert. En wat dacht je van een bijpassende pyama? Het zelf maken van nachtkleding is een heel leuk naaiproject – en waarom zou je niet gelijk je hele familie met pyama’s van dezelfde stof verrassen? Hoe leuk is dat? We hebben momenteel een leuke collectie aan flanel stoffen met tartan patroon, die per meter verkrijgbaar is.

 

De stof flanel op een rijtje:

  • Flanel is heerlijk zacht en warm
  • Vormvast, vochtabsorberend en aangenaam warm dankzij het geruwde oppervlak
  • In verschillende stijlen draagbaar: chique, hip en casual
  • De verwerking is eenvoudig en geschikt voor beginnende naaiers.