SUPER DEAL - GOLDMANN NAAIGAREN

shop met 32% korting, voor maar €1,50

 

Naaimachinenaalden

Pagina

1-40 van 94 resultaten

Pagina

1-40 van 94 resultaten

Naaimachine naalden, ze maken of breken letterlijk jouw creatie. Een verkeerde naaimachine naald zorgt er namelijk voor dat de naaimachine steken overslaat of dat de naald halen in de stof trekt, terwijl een goede naaimachine naald door de stof heen glijdt. Welke naaimachine naald je ook zoekt, je koopt hem online bij Budgetstoffen.nl.

Wat is een naaimachine naald?

Een naaimachine naald is een naald die specifiek is gemaakt voor in een naaimachine. Waar een ‘reguliere’ naald overal even dik is en bovenaan een oogje voor het draad heeft, is een naaimachine naald bovenaan dikker (zodat hij in de houder past) én heeft deze onderaan bij de punt een oogje voor het draad. Het zijn dus twee totaal verschillende soorten naalden en ook niet met elkaar te verwisselen.

Verschillende soorten naaimachine naalden

Je zult misschien denken ‘hoeveel verschillende soorten naaimachine naalden kunnen er nu helemaal zijn?’, maar vergis je niet. Er zijn ontelbaar veel soorten naaimachine naalden. Zo zijn er naaimachine naalden voor diverse stoffen, in verschillende diktes en van verschillende merken. De bekendste naaimachine naalden merken zijn Schmetz en Organ. Beide merken naaimachine naalden kun je uiteraard bij Budgetstoffen.nl online kopen.

Hoe kies ik de juiste naaimachine naald?

Als er zoveel verschillende naaimachine naalden bestaan, hoe kies je dan de juiste? Daar kunnen we je helaas geen gouden formule voor geven. Iedere naaimachine stikt namelijk anders en geeft daarmee de voorkeur aan een andere naald. De ene naaimachine stikt perfect met een Schmetz naaimachine naald, waar de andere naaimachine de voorkeur geeft aan een naaimachine naald van Organ. Om je wel zo ver mogelijk op weg te helpen, hebben we een blog geschreven met daarin alle informatie over welke stof je stikt met welke soort naaimachine naald. Zodra je het type en de dikte van de naaimachine naald weet, ben je namelijk al een heel eind op weg. Lees meer in de blog ‘Zo kies je de juiste naaimachine naald’ of bekijk de uitgebreide uitlegvideo op ons YouTube kanaal.

Naaimachine naalden voor specifieke machines

Universeel, jersey, jeans of leer naaimachine naald; allemaal soorten naaimachine naalden die je vast bekend voorkomen. Maar wist je dat er naast naaimachine naalden voor diverse stofsoorten ook nog naaimachine naalden zijn voor verschillende soorten machines? Denk bijvoorbeeld aan een coverlock naaimachine naald of een borduur naaimachine naald voor in een borduurmachine.

Naaimachine naalden in het kort:

  • ze hebben een verdikking bovenaan de naald en het oogje onder,
  • Bekendste merken zijn Organ en Schmetz naalden,
  • Voor verschillende type stoffen en in verschillende diktes,
  • Maak altijd een test lapje