Lycra

1-40 van 176 resultaten

producten

1-40 van 176 resultaten

Lycra

Kun je maar geen geschikt badpak vinden in de winkel? Wil je graag zelf een gympakje voor je kind maken, of sporten in een zelf genaaide legging? Dan is Lycra de stof voor jou! Eigenlijk is Lycra meer een soort ingrediënt dan een stof, dat een lap stof heerlijk soepel maakt. Lycra is lekker stretchy: dat betekent dat je kledingstukken van Lycra heerlijk zitten en lekker rekbaar zijn om in te bewegen. We love lycra!

In meer dan 20 kleuren

Lycra is dus uitstekende stof om gymspullen, lingerie of badkleding van te maken. Maar ook voor carnaval is dit een fijne stof: wat dacht je van een hysterische sportleraar outfit? Zelf een badpak naaien klinkt misschien ingewikkeld, maar ook de beginnende naaister kan aan de slag met lycra. De stretch in de stof is even wennen, maar verder is lycra erg fijn om mee te werken.

Bijbehorende fournituren

Voor lycra gebruik je, door de rekbaarheid van de stof, een scherpe stretchnaald en gebruik liever geen spelden, maar naaiclips. Ook is het heel handig om wateroplosbaar rijggaren te gebruiken: washaway van Madeira. 

Als je zelf badkleding wilt maken van lycra, hebben we hier voor ook nog lycra tule: hiermee voer je de stof. Door het chloor of zout van de zee, de zon en eventuele zonnebrandcrème die op en in je badkleding komt, is het fijn om speciale sluitingen en badpakelastiek aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je badkleding heel blijft in het water en dat geeft wel de nodige zekerheid.

De stof Lycra op een rijtje:

  • Erg rekbaar door de stretch
  • Verkrijgbaar in 20+ kleuren
  • Goed voor de beginnende naaister
  • Gebruik een stretchnaald