Shop CHIFFON in de SUPER DEAL voor maar €2,50 per meter!

BEKIJK DE KLEUREN EN DESSINS HIER

 

Scuba

scuba
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Scuba

Huh, Scuba staat toch voor Self Contained Underwater Breathing Apparatus – oftewel, diepzeeduiken? Wat heeft dat met stoffen te maken? De naam Scuba is vernoemd naar deze onderwatersport, omdat Scuba (neopreen) de stof is waar duikpakken van worden gemaakt. Nu is Scuba de verzamelnaam voor neopreen-achtige stoffen, want Scuba heeft nog veel meer in z’n mars.

Blijft altijd in model

Duik- en surfpakken zijn gemaakt om de warmte van het lichaam vast te houden. Als je een leuk modieus topje wilt maken, is dat natuurlijk niet echt nodig: daarom is Scuba er tegenwoordig ook in veel dunnere en meer soepele uitvoering. Scuba is dus echt wel geschikt voor het maken van broeken, jurkjes, tassen – maar ook voor tassen! Een bekend patroon wat vaak van Scuba wordt gemaakt is de peplum top of de skater (klokkende) rok. Deze stugge stof geeft je outfit meer body! Scuba flatteert, rekt niet na een tijdje uit en is kleurvast. Ook fijn: Scuba kreukt niet en is snel droog.

Een vrij gemakkelijke stof

Scuba is een vrij gemakkelijke stof om mee te naaien. Het knippen is geen probleem: zorg wel dat je de stof eerst wast, want Scuba kan nog wat krimpen. Met een stretchnaald zorg je ervoor dat de stof niet vastloopt. Ook is een boventransportvoetje handig bij het verwerken van Scuba stof.

De stof Scuba op een rijtje:

  • Soepele, rekbare stof
  • Blijft in model en kleurvast
  • Kreukt niet
  • Gebruik een stretchnaald