Imitatie Leer / Skai

28 producten

producten

28 producten

Imitatieleer

Leer is allang niet meer alleen voor motormuizen, deze stof is hipper dan hip! Door te werken met imitatieleer denk je om dieren, maar maak je wel de stoerste outfits. Nepleer, ook wel skai genoemd, kun je in allerlei kleuren kopen. Deze stof heeft een beetje stretch, zodat het ook heerlijk zit. Wat wil je nog meer?

Goed voor verschillende projecten

Met imitatieleer, ofwel skai, kun je ontzettend coole kleding maken. Een nepleren jasje, bijvoorbeeld, of een broek in een verrassende kleur. Ons imitatieleer is lekker soepel en heeft een beetje rek, zodat je zelfgemaakte kleding wel lekker zit. Ook is het imitatieleer goed geschikt voor andere hobbydoeleinden: maak er een unieke sleutelhanger van!

Makkelijker dan het lijkt

Hoewel menig naaister even moet slikken voordat er gewerkt wordt met imitatieleer, is het echt makkelijker dan het lijkt. Het is zo dat nepleer vaak wat stugger is dan andere stoffen en daardoor minder onder een normaal stikvoetje glijdt. Met een Teflon voetje, een speciaal naaivoetje met een glijzool, is dat probleem zo opgelost! Ook kun je een stukje glad papier tussen de stof en het voetje leggen, en het naaien gaat hartstikke makkelijk.

Als je gebruik maakt van wat dunner imitatieleer, kun je gewoon aan het werk met een universele naald. Voor het dikkere nepleer gebruik je een speciale leernaald – of zet je een jeansnaald in. Als je van gemak houdt, kun je opgelucht ademhalen: imitatieleer rafelt niet, dus hoeft niet per se afgewerkt te worden.

De stof Imitatieleer op een rijtje:

  • Een verantwoorde leerlook
  • Een beetje stretch
  • Geen afwerking
  • Gebruik een universele naald, leernaald of jeansnaald