Ritsen

1-40 van 443 resultaten

producten

1-40 van 443 resultaten

Ritsen kopen?

Op zoek naar ritsen of ritssluitingen om in je broek, shirt of jas te naaien? Bij Budgetstoffen.nl kun je allerlei ritsen kopen via onze webshop voor allerlei toepassingen. Zo kun je ritsen natuurlijk functioneel gebruiken voor een broekzak of jaszak maar ook als versiering; we hebben ook allerlei sierritsen.

Wat is een rits?

De rits is eigenlijk een ritssluiting waarbij door metalen tandjes, inkepingen en een runner twee delen stof of ander materiaal aan elkaar geritst worden. Het oorspronkelijke idee van de rits komt al uit de 19e eeuw. Er worden verschillende namen genoemd als bedenker van de rits/ritssluiting maar dat de ritssluiting al even meegaat is wel duidelijk.

Welke lengtes rits zijn er (in centimeters) te koop?

Ritsen zijn er in allerlei lengtes; we hebben ritsen met lengte van 40 centimeter, maar ook ritssluitingen met een centimeter lengte van 60 cm of zelfs 80 cm of een meter (en er tussenin). Wil je een onbeperkte hoeveelheid rits bestellen hebben we ook ritsen op rol! Deze rollen hebben een lengte 200 meter. Let op voordat je deze ritsen bestelt, je hebt hier ook runners bij nodig. Dit staat op de betreffende productpagina’s van de ritsen op rol verder uitgelegd. Ook hoe je ermee aan de slag kan. Zo wordt ritsen kopen en gebruiken heel eenvoudig via Budgetstoffen.nl!

Deelbaar en niet deelbare ritsen

Daarnaast heb je deelbare ritsen en niet deelbare ritsen. Wat is het verschil? Deelbare ritsen gebruik je om twee of meer materialen, vaak kleding, aan elkaar te maken of juist van elkaar te halen. Denk maar aan een jas of vest. Een niet deelbare rits is een rits met een eindpunt, hierdoor blijft één kant van de rits altijd gesloten. Denk maar een broekrits of rits om een jurk aan de bovenkant dicht te ritsen.

Blinde rits

Een blinde rits is een rits die niet zichtbaar wordt ingezet. Je ziet wel de runner of het lipje van de rits maar de tandjes zie je niet.

Kleuren ritsen

Budgetstoffen.nl heeft ritsen in allerlei kleuren; van koperkleur, allerlei bruintinten zoals camel maar ook blauwe ritsen, zwarte ritsen, witte ritsen – you name it!

Welk merk ritsen verkopen we?

Merk ritsen? YKK ritsen; wij zijn fan van dit merk ritsen. Kwalitatief goed, handig om in te naaien en blijven mooi ook na het wassen. Voor de soort ritsen maakt het naaigaren of naalden niet zoveel uit. Het ligt meer aan de stof of ander materiaal waar je het op gaat bevestigen. Kies voor een rits naaien in een jeans bijvoorbeeld voor een jeans naald, voor een rits naaien in leren tas een leernaald.

Welke ritsen hebben we?

  • - Deelbare en niet deelbare ritsen
  • - Ritsen op rol
  • - Blinde ritsen
  • - Ritsen in allerlei kleuren
  • - Geen speciale naald nodig voor een rits (wel het materiaal waarin het gezet wordt)
Rits ze!