Flanel

1-40 van 57 resultaten

producten
Pagina

1-40 van 57 resultaten

Pagina

Als wij zeggen ‘flanel’, dan denk jij vast en zeker aan geruite stoffen. Heel begrijpelijk, want de van oorsprong uit Wales afkomstige stof werd bekend door zijn ruiten. Tegenwoordig is flanel al lang niet meer alleen geruit en gemaakt van wol. Je scoort flanel voor een mooi prijsje bij Budgetstoffen.nl.

Wat is flanel?

Flanel is een stof die met los gesponnen garen wordt geweven in een linnen- of keperbinding. Na het weven van flanel wordt de stof iets opgeruwd waardoor de vezels overeind komen te staan en je een soort wollig laagje op de stof creëert. Flanel voelt daardoor heerlijk zacht aan.

Oorspronkelijk werd flanel gemaakt van wol, tegenwoordig wordt flanel vaak gemaakt van katoen of een mix van katoen en polyester. Waar flanel vroeger bekend werd om zijn typische ruiten, koop je flanel tegenwoordig óók in allerlei prachtige uni kleuren.

Kleding van geruite flanel stof

Één van de bekendste toepassingen van flanel stof is kleding. Om precies te zijn houthakkersblousen van geruite flanel. De geblokte stof met Engelse ruiten of Schotse ruiten is al jaren in het modebeeld terug te vinden en zeer populair onder naaisters. Uiteraard kun je met geruite flanel nog veel meer toffe items maken. Denk bijvoorbeeld aan een rokje zoals Karin maakte voor de Budgetstoffen Blog.

Koop Flanel stof online!

Bij Budgetstoffen.nl kun je flanel stoffen eenvoudig online bestellen en vanaf € 50,- wordt jouw bestelling ook nog eens gratis verzonden. Vind je online flanel kopen lastig omdat je de stof eerst wilt voelen en bekijken? Bestel dan eerst een staaltje via onze staaltjes service! Daarmee bestel je voor slechts €0,50 een staaltje van jouw favoriete stof en kun je rustig thuis bekijken of deze stof ook echt past bij jouw wensen.

Tips voor het naaien van flanel stof

Voor het naaien van flanel stof adviseren we gewoon een rechte steek en een universele naald. Flanel stof is niet rekbaar en daardoor makkelijk te verwerken, ook voor de beginnende naaister. Wel is het belangrijk dat je flanel stof af werkt met een lock- of zigzagsteek. Flanel stof rafelt namelijk behoorlijk.

Flanel stof op een rijtje;

  • - Heerlijk warm en zacht door de opgeruwde vezels
  • - Geweven met een linnen- of keperbinding
  • - Verkrijgbaar in de bekende geruite flanel en vele andere prints/kleuren
  • - Vaak gemaakt van katoen (katoenen flanel) of katoen-polyester mix
  • - Naai met een universele naald en rechte steek.