Tule

1-40 van 121 resultaten

producten

1-40 van 121 resultaten

Tule

Tule is te gek! Met deze doorschijnende stof maak je coole creaties, of zorg je voor meer volume bij een jurk of rok. Tule is erg populair voor een tutu bij balletpakjes, maar je kunt de stof ook prima inzetten ter decoratie – pak er bijvoorbeeld eens een cadeautje mee in! De stof Tule zorgt voor een originele twist.

Stug of stretch

Tule herken je aan de ‘gaatjes’ in deze stof. Tule is doorzichtig en vaak gemaakt van polyester. Het doet misschien een beetje denken aan de stof die je bij een klamboe ziet, maar je kunt er geweldige projecten mee afmaken. Gebruik Tule bijvoorbeeld voor je carnavalskostuum of voor een eigenwijs rokje. Je kunt het doorzichtige Tule krijgen in een stugge vorm of juist met wat meer stretch. Hoe kleiner de gaatjes in de tule, hoe stugger de stof is. Budgetstoffen.nl verkoopt ook Tule met lovertjes, voor een feestelijke look.

Geen rafeltjes

Fijn: Tule rafelt niet tot nauwelijks, dus je bent maar weinig tijd kwijt aan de afwerking. Als je stugge tule gebruikt om meer volume in een kledingstuk te creëren, kun je het beste stikken met een zigzaksteek of met een overlocksteek. Let op: hoe fijner de Tule, hoe dunner je naald moet zijn. Je wilt immers niet dat de stof stuk gaat – gebruik daarom altijd een naald met een afgeronde punt, om haaltjes te voorkomen.

De stof Tule op een rijtje:

  • Stug of met stretch
  • Perfect om volume te creëren
  • Zigzaksteek of overlocksteek
  • Gebruik een naald met een afgeronde punt