SUPER DEAL: MINKY FLEECE

SHOP MET 40% KORTING VOOR MAAR €4,50 P/M

 

Imitatie Leer / Skai

imitatie leer

29 producten

29 producten

Imitatieleer kopen

Kunstleer koop je eenvoudig bij Budgetstoffen! Kunstleer, skai, imitatie of nepleer; het komt op hetzelfde neer. Het is geen echt leer, dus ook niet gemaakt van dieren. Daarmee is het ook vegan leer of op z'n Engels vegan leather. Om zelf dat stoere (nep) leren jack te maken, (nep)leren of broek. Kunstleer is helemaal hip!

Wat is Kunstleer (en is er verschil met skai)?

Kunstleer wordt gemaakt van synthetisch materiaal, dat soms PU wordt genoemd. PU betekent polyurethaan en is het synthetische materiaal waar kunstleer of zogenaamd skaileer van gemaakt is. De kunstleren stoffen bij Budgetstoffen.nl zijn gemaakt van PU of een combinatie van PU met polyester en pvc. Skai is een andere benaming voor kunstleer en hierin zit geen verschil. Wel zit er verschil in het soort kunstleer/skaileer; in samenstellingen van materiaal, dikte en kleur natuurlijk.

Eigenschappen

Kunstleer is namaakleer dat er wel uitziet als echt leer. Doordat imitatieleer niet van dierenhuid wordt gemaakt heet het tegenwoordig ook wel vegan leather.

Wat kun je met kunstleren stoffen maken?

Eigenlijk alles! De leren jasjes of blazers maar ook zijn de leren broeken en blouses weer helemaal hip. Ook wordt het gebruikt als meubelstof om bijvoorbeeld stoelen te stofferen. Afhankelijk van de dikte van de stof heb je een speciale naald nodig (lees onze tip verderop in de tekst!)

Ons kunstleer, op onze website ook wel bekend als imitatieleer, is lekker soepel en heeft een beetje rek/stretch, zodat je zelfgemaakte kleding lekker zit.

Ook zijn de Furnish kunstleer stoffen prima geschikt voor andere hobbydoeleinden, denk aan de bekleding van meubels of maak er bijvoorbeeld een unieke sleutelhanger van! Handig als je een restje over hebt nadat je dat stoere jack of rok hebt gemaakt. Niet te vergeten, de Furnish kunstleer stoffen kun je ook kopen om een gave tas van te maken.

En een ander voordeel ten opzichte van leer, kunstleer is wasbaar! Let wel goed op het wasvoorschrift, dit staat bij de stoffen vermeld en doe het natuurlijk alleen als het noodzakelijk is.

Tips voor werken met kunstleer

Hoewel menig naaister even moet slikken voordat er gewerkt wordt met kunstleer, is het echt makkelijker dan het lijkt. Het is zo dat kunstleer vaak wat stugger is dan andere stoffen en daardoor minder goed glijdt onder een normaal stikvoetje. Met een Teflon voetje, een speciaal naaivoetje met een glijzool, is dat probleem opgelost! Ook kun je een stukje glad papier tussen de stof en het voetje leggen, en het naaien gaat hartstikke makkelijk.

Als je gebruik maakt van wat dunner imitatieleer, gebruik je gewoon een universele naald. Voor het dikkere kunst-of skai leer gebruik je een speciale leernaald – of ,TIP: zet je een jeansnaald in.
Om gaatjes te voorkomen in je imitatieleer, raden wij je aan om naaiclips te gebruiken in plaats van spelden.
Als je van gemak houdt, kun je opgelucht ademhalen: imitatieleer rafelt niet, dus hoeft niet per se afgewerkt te worden.

In het kort:

  • - Een diervriendelijke, vegan, leerlook
  • - Het imitatieleer uit onze Basis Collectie heeft een beetje stretch
  • - Geen afwerking nodig
  • - Gebruik een universele naald, leernaald of jeansnaald
  • - Gemaakt van PU/ polyester
  • - Vergelijkbaar met skaileer
  • - Wasbaar

Een kledingstuk maken met imitatieleer? Fake leather for each weather!