Shop Gütermann Naaigaren voor maar €2,50 in de SUPER DEAL!

--> LET OP! Dit kan tot en met 20 september <--

 

Allround Decoratiestof - Terlenka

Pagina

1-40 van 51 resultaten

Pagina

1-40 van 51 resultaten

Terlenka - Decoratiestof

 

Als het woord Terlenka valt, borrelen er bij jou misschien wel wat herinneringen op. Toen Terlenka, een polyester stof die niet gestreken hoeft te worden, haar intrede deed, werden er heel wat kledingstukken van gemaakt. Ook vandaag de dag is Terlenka nog enorm populair: het is een stevige maar prijsvriendelijke stof, waar je alle kanten mee op kunt.

Een allround stof

Terlenka is erg veelzijdig. De stof wordt ook wel Texture of Burlington genoemd. Terlenka kreukt niet en is snel weer droog na het wassen. Omdat de stof stevig is maar soepel valt, kun je Terlenka voor vele doeleinden gebruiken. De stof is geliefd in de theater- en decoratiewereld. Van een compleet kostuum tot een zachte broek tot een mooi tafelkleed? Met Terlenka zijn zulke klusjes zo gepiept. Daarbij is de aanschaf van deze stof echt geen aanslag op je portemonnee, want Terlenka is lekker budgetvriendelijk.

Soepel en stretch

Omdat Terlenka lekker soepel is en stretch bevat, is het een goed idee om een stretchnaald te gebruiken als je met deze stof werkt. Ook helpen naaiclips je de stof heel te houden, en voorkom je dat je kleine gaatjes van de spelden kunt zien in je creatie. Verder is Terlenka erg makkelijk te verwerken: je hebt zeker geen strijkbout nodig om de stof glad te krijgen. Heerlijk! Meer weten over naaien met stretchstoffen? Lees dan onze blog!

De stof Terlenka op een rijtje:

- Soepel en klassiek
- Budgetvriendelijk
- Kreukt nauwelijks
- Gebruik een stretchnaald