Viscose

1-40 van 150 resultaten

producten

1-40 van 150 resultaten

Viscose

Ben je op zoek naar een luchtige en ademende stof? Dan stellen we je graag voor aan viscose! Deze natuurlijke stof is hipper dan hip en het wordt het hele jaar door onwijs veel verkocht. De stof viscose is namelijk perfect voor ieder seizoen. Maak er een luchtige zomerjurk van of gebruik het als voering voor een winterjas. 

Wat is viscose/rayon stof? 

Viscose is een stof die wordt gemaakt van natuurlijke vezels, verkregen uit hout. De houtvezels worden zo bewerkt dat er lange, dunne draden ontstaan. Deze draden worden vervolgens geweven tot stof. De overkoepelende naam voor stoffen die op deze manier worden gemaakt is rayon stof

Kortom, viscose is dus een semi natuurlijk product. De grondvezels zijn natuurlijk, maar het proces waarop rayon stof/viscose ontstaat is kunstmatig. 

Verschillende soorten en elastische viscose stof

Net als bij katoen is viscose er in veel verschillende soorten: 100% viscose, viscose met elastan (ook wel bekend als viscose tricot), viscose linnen, etcetera. Overkoepelend is viscose te herkennen aan de soepelheid van de stof. Zo is 100% viscose veel soepeler dan 100% katoen en is viscose tricot weer soepeler dan katoenen tricot. 

Dé zomerse stof viscose 

Viscose wordt vaak gezien als een zomerse stof, maar betekent dit dat je het alleen kunt gebruiken voor zomer jurken en tunieken? Zeker niet! Viscose stof is ook perfect voor de koudere dagen. Zo kun je het bijvoorbeeld perfect gebruiken als voering voor jouw winterjas of colbert. Daarnaast kan je een blouse van viscose heel goed combineren met een lekker warm vest of net jasje. Viscose kan het hele jaar door! 

Welke steek en naald gebruik ik voor viscose? 

Viscose heeft veel eigenschappen van katoen. Zo kun je 100% viscose met een gewone universele 60/8 naald stikken en raden we voor viscose tricot een stretch naald aan. 

Met welke steek je viscose het beste stikt, is afhankelijk van de soort viscose die je gebruikt. Voor viscose met stretch raden we een flauwe zigzag steek aan om rek op de naad te houden. Bij viscose linnen of 100% viscose kun je gewoon kiezen voor een rechte steek. 

Viscose stof in het kort: 

  • - Gemaakt van natuurlijk (hout)vezels,
  • - Luchtig en soepel,
  • - Gebruik een universele 60/8 naald of stretch naald,
  • - Perfect geschikt voor zowel kleding als voering,
  • - Net zo ademend als katoen.