Linnen

19 producten

producten

19 producten

LINNEN

 

Linnen is kenmerkend door zijn tijdloze elegantie en is een stofsoort die je hierdoor altijd in de schappen ziet. Deze unieke stof werd al in de oudheid door de mensheid gemaakt. Linnenweefsel wordt gemaakt van natuurlijke plantaardige vezels die uit de vlasstengel worden gewonnen. Stoffen gemaakt van natuurlijk vlasgaren hebben een aantal unieke eigenschappen. De stof linnen is anti-allergisch en heeft ook een anti-bacteriële werking. De stof linnen is bijzonder sterk heeft een hoge absorptiecapaciteit van vocht en is daarnaast ademend.

 

Het hele jaar door populair

Linnen is heel populair om de koelende eigenschappen, daarom verkopen wij deze stof heel veel voor het naaien van zomerkleding: op warme dagen geeft het een aangenaam gevoel van koelte.

Je kan de stof natuurlijk ook heel goed voor linnengoed gebruiken. De stof leent zich perfect voor het naaien van beddengoed en theedoeken, of wat dacht je van gordijnen. Gordijnen van linnen geven je huis gelijk een natuurlijke look en passen perfect binnen een boho ibiza interieur. Ook voor kleinere decoraties zoals kussenhoezen en servetten kan je heel goed linnen gebruiken.

Daarnaast verkopen wij deze stofsoort heel veel voor bruiloften. Met linnen creëer je een romantische sfeer op een huwelijk! Wat dacht je van tafelkleden of tafellopers, in combinatie met mooie bloemen en servies heb jij straks de perfecte aankleding tijdens het diner! Ook worden trouwprieeltjes versierd met linnen, nogmaals: deze stof is zo veelzijdig en daardoor het gehele jaar door populair!

 

Linnen wassen

Voordat je iets gaat maken van linnen: eerst wassen, het liefst met een scheut azijn! Linnen kan absoluut krimpen, het zou jammer zijn als je hier te laat achter komt. Om de kans op krimpen kleiner te maken, kun je linnen eerst een dag in koud water laten weken. De stof is kookvast, dus het kan gewassen worden op 90 graden, maar vaak is dit niet nodig. Wassen op een lagere temperatuur of zelfs koud is vaak genoeg omdat het zelfreinigend en antibacterieel werkt.

Linnen kan nogal gekreukeld uit de wasmachine komen, let hierop bij het aantal toeren van je wasmachine bij het centrifugeren. Na het wassen kun je de stof het beste aan een waslijn of wasrek laten drogen. Doe het niet in de droger! Mochten er toch nog veel kreukels in de stof zitten, dan kan je de stof altijd nog even strijken. Goed om te weten: dit mag op een hoge temperatuur.

 

Aan de slag!

Linnen is een hele fijne en veelzijdige stof.  Je kan er vanalles van maken: van jurkjes, rokken, jasjes, overhemden tot aan keukenlinnen, tafellopers en gordijnen aan toe. Wanneer je linnen producten kant en klaar in de winkel koopt, kunnen deze vrij duur zijn. Het loont om zelf aan de slag te gaan! Zo kun je je alsnog die mooie linnen gordijnen, of die fijne linnen blouse veroorloven (en eigenlijk is zelfgemaakt nog leuker ook).

Linnen is nu eenmaal een duurdere stofsoort, omdat het productieproces veel delicater is dan dat van bijvoorbeeld katoen. Het wordt gemaakt uit de vezels van de vlasplant, die rondom de kern van de stengels zitten. Na het oogsten wordt de vlas gedroogd, daarna geroot. Bij het roten wordt de vlas blootgesteld aan water, zodat de vezels vrijkomen. Hierna worden de vezels gescheiden van het stro. Alleen de lange vezels worden gebruikt voor het maken van linnen. Van deze lange vezels kunnen garens gesponnen worden. Van zichzelf heeft linnen een donkere ecru kleur, je kan linnen altijd verven in een kleur naar keuze!

Linnen is geen moeilijke stof om mee te naaien. Het is wel handig om de stof even te strijken voordat je ermee aan de slag gaat. Met een universele naald in je naaimachine met een dikte van 70 of 80 zit je goed. Een universele naald heeft een licht afgeronde punt, zodat het de vezels opzij duwt en niet doorboort.

 

De stof linnen op een rijtje:

  • Een veelzijdige stof
  • Te gebruiken voor kleding en ter decoratie
  • Heeft een anti-allergische en anti-bacteriële werking
  • Gebruik een universele naald