Canvas

1-40 van 62 resultaten

producten
Pagina

1-40 van 62 resultaten

Pagina

Canvas

De stof Canvas ken je misschien als doek voor schilderijen, als materiaal voor een boodschappentas of zelfs als tentdoek: deze stof is ontzettend veelzijdig! Je kunt ook binnenshuis (en in de tuin) aan de slag met Canvas, want voor doe-het-zelf-projecten is Canvas zeer geschikt. Wat ga jij maken van deze stof?

Onderhoudsarm

Als je Canvas in je handen hebt, voel je dat deze stof lekker sterk is. Canvas wordt vaak vergeleken met katoen en linnen, maar deze stof is wat zwaarder en bestaat vaak uit een mix van verschillende materialen. Zulk materiaal, zoals polyester, kan de Canvas bijvoorbeeld waterafstotend maken. Zo heb je voor elk project een passende Canvas stof. Je kunt er namelijk alle kanten mee op: een tuinkussen die ook bij wat slechter weer gewoon op je tuinmeubel kan blijven liggen, een tafelkleed of een unieke rugzak. Ook fijn: Canvas is makkelijk schoon te maken en erg onderhoudsarm.

Hoe sterker, hoe dikker

Alhoewel Canvas een zware en stevige stof is, kun je er vrij gemakkelijk mee naaien. Dat scheelt weer! Deze stof kan wel snel gaan rafelen, en daarom is het fijn om de randen van je project goed af te werken met de lockmachine (of de overlocksteek van je naaimachine). Om de Canvas stof te bewerken, gebruik je een universele naald. Het is wel belangrijk dat je een dikke naald kiest met een dikte van minimaal 80. Hoe sterker het canvas, hoe dikker je naald.

De stof Canvas op een rijtje:

- Sterke, zware stof
- Onderhoudsarm
- Werk af met een lockmachine
- Gebruik een universele naald, vanaf dikte 80