Chiffon / Voile

1-40 van 76 resultaten

producten
Pagina

1-40 van 76 resultaten

Pagina

Chiffon / Voile

De meest zwierige jurken en dromerige avondkleding is vaak gemaakt van chiffon of voile. Deze prachtige stoffen worden niet voor niets zo vaak gebruikt om chique kleding en accessoires mee te maken: deze lichte en transparante stoffen zijn zo weelderig. Daarnaast hebben we ook een Voile van 100% katoen, deze prachtige stof is geweldig om een natuurlijke look te creëren. Benieuwd wat de verschillen zijn tussen Chiffon en Voile en hoe je het kunt gebruiken? We vertellen je er alles over!

Chiffon versus Voile

Chiffon en Voile zijn dus twee verschillende stoffen die erg op elkaar lijken. Deze prachtige stoffen zijn allebei erg dun en doorzichtig: je kunt alle draden van de stof goed zien. Chiffon en Voile lenen zich uitstekend voor zwierige, chique jurken, een elegante sjaal of een mooi vitrage gordijn. Ook kun je deze stoffen goed gebruiken als decoratiemateriaal bij een huwelijk of als hemeltje boven de babywieg. Chiffon is net iets zachter dan Voile, en vooral Katoenen Voile heeft wat meer een transparante look. Beide stoffen zijn prachtig, maar wel wat lastiger om mee te werken.

Voor de gevorderde naaister

Als je nog maar net bezig bent met naaien, kun je Chiffon en Voile beter nog even laten liggen. Voor de wat meer gevorderde naaister zijn deze stoffen een leuke uitdaging! Voor Chiffon en Voile gebruik je het beste een microtexnaald – een 60/8 of een 70/10 is perfect. Hou je draadspanning en steeklengte goed in de gaten: je wilt niet dat de stof gaat rimpelen tijdens het naaien. Ook is extra dun garen the way to go, ga bijvoorbeeld van Gutermann.

Extra tip: gebruik altijd een scherp en het liefst een nieuwe naald in je naaimachine, om ‘ladders’ in de dunne stoffen te voorkomen. Dat geldt ook voor het afspelden: doe dit alleen met superscherpe spelden, of gebruik naaiclips om de stof mooi heel te houden.

De stof Chiffon / Voile op een rijtje:

  • Licht en transparant
  • Perfect voor chique kleding en decoratie
  • Minder geschikt voor de beginnende naaister
  • Gebruik een 60/8 of 70/10 microtexnaald