Suedine

35 producten

producten

35 producten

Suedine

Als echte stoffenliefhebber heb jij je vast wel eens verwonderd over die zware, prachtige kwaliteit rode gordijnen in het theater. Benieuwd naar deze prachtige stof? Vaak gaat het om Suedine, ook wel Alcantara genoemd. Deze stof heeft een fluweelzachte, glanzende bovenlaag en kan gemakkelijk schoongemaakt worden. Daarom is Suedine niet alleen heel geschikt voor de gordijnen in het theater, maar ook voor vele andere naaiprojecten!

Goed voor verschillende projecten

Of je nu meubels wilt bekleden, een nieuwe outfit wilt ontwerpen of gordijnen wilt maken: het imitatiesuède Suedine leent zich uitstekend voor verschillende projecten. Suedine wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt in de gordijnenindustrie, omdat deze stof nauwelijks licht doorlaat. Maar dit alternatief voor suède is ook prachtig om een jas of rokje van te maken of die stoel van de kringloop een upgrade te geven: door de heerlijke zachte stof met de diepe kleuren zal hij meteen in het oog springen.

Een fluweelachtig bovenlaagje

Suedine heeft dat prachtige, fluweelachtige bovenlaagje. Net als bij fluweel heeft Suedine een vleug, dus let goed op dat je alle patroondelen in dezelfde richting legt om kleurverschil te voorkomen. Als je Suedine wilt verwerken kan dat gewoon met een universele naald, maar ook een microtex naald is geschikt: het is maar net wat jij het fijnste vindt werken. We adviseren wel om naaiclips te gebruiken in plaats van spelden. Dan blijft de stof gegarandeerd mooi, en zullen er geen gaatjes van de spelden in de stof achterblijven.

De stof Suedine op een rijtje:

  • Wordt ook wel Alcantara genoemd
  • Een mooi alternatief voor suède
  • Makkelijk schoon te maken
  • Gebruik een universele naald of een microtex naald