Shop HYDROFIEL UNI vanaf €6,50 en HYDROFIEL met PRINTS vanaf €7,50 in de SUPER DEAL!

--> LET OP! Deze aanbieding loopt tot 2 augustus 12.00 uur <--

 

Satijn

satijn
Pagina

1-40 van 48 resultaten

Pagina

1-40 van 48 resultaten

Satijn

Satijn staat bekend om de prachtige glans van deze multifunctionele stof. De stof valt mooi soepel en voelt heerlijk op je huid Satijn wordt door de luxe uitstraling veel voor avondmode en bruiloftskleding gebruikt, maar deze stof heeft nog veel meer in haar mars! Wat dacht je van het bekleden van meubels, een weelderig kussensloop of een upgrade van je dagelijkse outfit?

Soepelvallend

Als je een kledingstuk van satijn maakt, weet je zeker dat de soepele stof prachtig om je lijf zal vallen. De stof is populair voor galakleding en bruidsmode, omdat Satijn zich prachtig laat draperen. Maar ook voor meubels, gordijnen, dekbedden en bovendien als voering is Satijn goed in te zetten.

Satijn is gemaakt volgens een bepaalde weeftechniek, die satijnbinding (of ook wel atlasverbinding) heet. Deze techniek kun je goed zien aan de twee kanten van de stof: de gladde kant valt meteen op! Als de satijnbinding is gecombineerd met andere weeftechnieken, kun je ook een matglans krijgen. Deze stof is daarom in verschillende uitvoeringen te krijgen – en dan hebben we het nog niet eens over de tientallen kleuren waarin je Satijn kunt kopen!

Laat die strijkbout maar staan!

Satijn is een stof die je eenvoudig kunt verwerken. Omdat de stof zo soepel is, is het wel fijn om gebruik te maken van gewichtjes om de stof zo min mogelijk te laten verschuiven. Ook kun je al gauw kleine gaatjes in Satijn krijgen door het gebruik van spelden, maar daar zijn naaiclips een goede oplossing voor. Je gebruikt op je naaimachine een universele naald om Satijn te bewerken, in combinatie met kwalitatief goede katoengaren. Ook na het naaien is Satijn lekker makkelijk in onderhoud: de stof kan gewoon in de was tot dertig graden en hoeft in principe niet gestreken te worden. Hang het netje uit aan een hangertje en klaar!

De stof Satijn op een rijtje:

  • Glanzend en soepelvallend
  • Eenvoudig te verwerken
  • Gebruik een universele naald