Satijn

1-40 van 52 resultaten

producten
Pagina

1-40 van 52 resultaten

Pagina

Satijn

Als er iets is waar satijn bekend om staat, dan is het wel zijn prachtige glans. Om deze glans, de soepelheid én uiteraard de prijs, is satijn stof zeer gewild. Waarvoor ga jij satijn gebruiken? Galakleding, een kostuum, bruidsmode, decoratie, een satijnen blouse of iets totaal anders?

Wat is satijn?

Eén van de grootste misvattingen over satijn, is toch wel dat het een stofsoort is. We noemen een stof natuurlijk satijn, maar dat heeft te maken met de weeftechniek: de satijnbinding, ook wel atlasbinding genoemd. Een stof wordt dus satijn geweven.

Zo zijn er dus veel soorten samenstellingen in satijn. Denk aan katoen satijn, zijde satijn en polyester satijn. De satijn weving zorgt voor een gladde, soepele en glanzende stof.

Satijn polyester

Bij Budgetstoffen verkopen wij polyester satijn. Dat wil dus zeggen dat polyester met de satijnbinding is geweven. Polyester satijn stof kopen heeft een aantal voordelen.

Allereerst is deze vorm van satijn heel voordelig. Zo koop je bij ons al polyester satijn voor slechts €2,50 per meter. Dat maakt satijn stof dus perfect geschikt voor decoratie of kostuums. Daarnaast is satijn een soepele stof die zich mooi laat draperen. Een belangrijke reden waarom je satijn veel terugziet in bruidsmode en galakleding.

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk; satijn is er in ontelbaar veel kleuren. Rood satijn, wit satijn, zwart satijn, noem het maar op. Zo kun je dus echt alle kanten op met deze stof.

Tips voor het verwerken van satijn stof

Satijn is een prachtige stof die dus enorm veelzijdig is. Ga jij satijn verwerken? Dan hebben we een paar tips voor je!

Satijn heeft de neiging om tijdens het naaien met de naaimachine te gaan schuiven. Daarom raden we je aan om goed gebruik te maken van naaiclips. Het liefst dus geen spelden, want die kunnen kleine gaatjes achterlaten. Je kunt satijn verder gewoon stikken met een universele naald.

Na het verwerken (of uiteraard ervoor) kun je satijn gewoon wassen op 30 graden. Hang het kledingstuk na het wassen netjes uit en als het goed is, is het strijken van satijn stof dan overbodig!

Satijn in het kort:

  • - Geen stofsoort, maar een weeftechniek:
  • - Satijnbinding/atlasbinding,
  • - Glanzend en soepel vallend,
  • - Gebruik naaiclips i.p.v. spelden,
  • - Perfect voor galakleding, bruidsmode, carnavalskleding en aankleding/decoratie van locaties.