Stretch Velvet / Velours

1-40 van 55 resultaten

producten
Pagina

1-40 van 55 resultaten

Pagina

Velvet / Velours

Wil jij helemaal op z’n chique voor de dag komen met een glanzende rok of een stoer pak? Ook al gebruik je een eenvoudig patroon, met fluweel lijkt je kledingstuk al gauw hartstikke duur. Of je het nu fluweel, velours of velvet noemt: door het gebruik van deze stoffen vallen je creaties op!

Zacht en glad

Fluweel heeft verschillende benamingen: het wordt ook wel velvet of velours genoemd. Ons lycra fluweel is stevig, heeft een mooie subtiele glans en is zacht en glad. Het is een perfecte stof om een kledingstuk voor de feestdagen voor te maken: wat dacht je van een bordeaux rode jurk of een mooie blazer? Maar fluweel leent zich ook uitstekend voor het maken van turnpakjes, badkleding en lingerie of kostuums. Met fluweel kun je eigenlijk alle kanten op – de vleug in de stof laat de kleur nog dieper en weelderiger lijken. Wij snappen wel dat velvet de titel is van vele liefdesliedjes, want je zal er onweerstaanbaar uitzien in je creatie van fluweel.

Chique maar comfortabel

Fluweel is van dikke kwaliteit en heeft een beetje stretch. Daardoor zit zelfs de meest chique outfit nog zo lekker als een pyjama! Omdat fluweel stretch heeft, is het handig om bij het naaien een stretchnaald te gebruiken. Waar je bij fluweel extra op moet letten, is op eventueel kleurverschil door de vleug. Je kent vast wel de verandering van kleur als je over een fluweel stofje heengaat met je handen: het is daarom belangrijk dat je de patroondelen altijd in dezelfde richting legt tijdens het naaien.

De stof Lycra Velours op een rijtje:

  • Stevig, zacht en glad
  • Maakt je outfit chique maar is ook erg comfortabel
  • Gebruik een stretchnaald