SHOP DEZE WEEK IN DE SUPER DEAL

KATOEN MET PRINT VOOR €4,50P/M

 

Pailletten

pailletten
Pagina

1-40 van 41 resultaten

Pagina

1-40 van 41 resultaten

Pailletten

Als je Pailletten ziet, krijg je waarschijnlijk meteen zin om een feestje te vieren. Dat is niet zo raar, want deze stof wordt veel gebruikt voor feestelijke kleding. Bij galajurken, maar ook bij carnavalspakken, zie je deze stof regelmatig terugkomen. Pailletten worden ook wel lovertjes of feeststof genoemd – deze stof maakt ook elke gelegenheid tot een feestje, ook een doodgewone doordeweekse dag.

Meer dan alleen feestkleding

De kleine metalen of plastic schijfjes die de stof zo glanzend maken heten ook wel lovertjes. Budgetstoffen.nl verkoopt Pailletten stof met grote en kleine lovertjes in alle kleuren, met opengewerkte pailletten en met een ondergrond van tule. Deze tule zorgt ervoor dat er wat rek in de stof zit, zodat je er prachtige en lekker zittende kleding mee kunt maken. Maar naast feestelijke outfits kun je met Paillettenstof ook goed aan de gang voor versiering: voor carnaval, bijvoorbeeld, of om een gala evenement aan te kleden. Hoe glamoureus wil je het hebben?

Handle with care

De stof Pailletten is erg leuk om mee te werken, maar je moet er wel wat geduld voor hebben. Kies voor een simpel patroon en knip de randen voorzichtig af. Kijk uit, want de afgeknipte lovertjes kunnen best scherp zijn! Handle with care, dus. Let ook op met een gloednieuwe stofschaar: de pailletten kunnen je schaar botter maken, dus kies bij het knippen van deze stof voor een wat oudere schaar. Werk met een jeansnaald, die is dik genoeg om door de lovertjes heen te naaien.

De stof Pailletten op een rijtje:

  • Feestelijk voor iedere dag
  • Grote, kleine of opengewerkte pailletten
  • Gebruik een jeansnaald