Doorgestikt / gewatteerd

19 producten

producten

19 producten

Doorgestikt / Gewatteerd

Doorgestikte en gewatteerde stoffen zijn erg bijzonder. Ze zijn door de gewatteerde vulling en meerdere lagen stof lekker warm, maar de stiksels van de stof zijn meestal ook in bijzondere patronen genaaid om de stof uniek te maken. Daarom leent de stof Doorgestikt / Gewatteerd zich uitstekend voor een lekker warme en originele jas! De stof wordt niet voor niets ‘jassenstof’ genoemd.

Ook als voering

Naast dat doorgestikte en gewatteerde stoffen goed te gebruiken zijn voor het maken van bodywarmers en jassen, kun je deze stof ook inzetten als voering, of je kunt er bijvoorbeeld een mooie pannenlap van maken. Als je een kledingstuk warmer en meer isolerend wilt maken, is de stof Doorgestikt / Gewatteerd je beste vriend! Kies uit onze doorgestikte stoffen in ruitjes of een vierkant patroon. Dat doorstikken wordt trouwens ook wel quilten genoemd.

Niet door de bovenstof

Als je met doorgestikte en gewatteerde stoffen gaat werken, is een bijpassende naald erg belangrijk. Door een quiltnaald te gebruiken zorg je dat de vulling niet door de bovenstof heen komt, en dat de lagen netjes bij elkaar blijven. Deze naald is natuurlijk speciaal voor quilten, maar werkt ook bij al doorgestikte stoffen perfect.

De stof Doorgestikt / Gewatteerd op een rijtje:

  • Lekker warm
  • In bijzondere patronen
  • Geschikt voor jassen en voering
  • Gebruik een quiltnaald