Lycra Tule / Mesh

28 producten

producten

28 producten

Wil je graag zwemkleding, sportkleding of lingerie maken? Dan is Lycra Tule onmisbaar! Deze ‘gaatjes stof’ is perfect voor toffe cut out elementen en natuurlijk voor het voeren van jouw creatie. Koop Lycra Tule in maar liefst 23 kleuren online bij Budgetstoffen.nl!

Wat is Lycra Tule?

Lycra Tule is een kruising tussen Lycra en Tule. Lycra Mesh, zoals deze stof ook wel wordt genoemd, heeft met de gaatjes in de stof het uiterlijk van Tule en dezelfde eigenschappen als Lycra. Zo droogt het snel en kan het goed tegen water. Lycra Tule wordt vaak gebruikt voor de mesh onderdelen van sportkleding, lingerie én zwemkleding.

Dé perfecte voering voor zwemkleding

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd ‘Wat is dit nu voor een stof?’, als je de binnenkant, oftewel de voering, van zwemkleding bekeek. Dat is dus Lycra Tule. Net als normale Lycra is deze stof geschikt in combinatie met water. Het droogt snel en een laag Lycra tule als voering in jouw zwemkleding zorgt ervoor dat de Lycra niet zo akelig aan je lichaam gaat plakken. Geen overbodige luxe dus!

Tips voor het verwerken van Lycra Tule

We snappen het heel goed als je bij het zien van Lycra Mesh een beetje angstig wordt voor het verwerken ervan. Lycra Mesh oogt als een tere stof, maar gelukkig kun je het met onze tips gemakkelijk verwerken! Allereerst raden we je aan om goede, scherpe spelden te gebruiken. Een scherpe speld verkleint de kans op halen in de stof. Gebruik daarnaast een nieuwe, scherpe microtex naald, zo ga je soepel door de stof heen.

Lycra Tule in het kort;

  • - Ook wel Lycra Mesh genoemd
  • - Voering voor zwemkleding
  • - Perfect voor cut out elementen in sportkleding
  • - Gebruik scherpe spelden
  • - Kies voor een Microtex naald