Kant

1-40 van 53 resultaten

producten
Pagina

1-40 van 53 resultaten

Pagina

Kant

Wie aan kant denkt, denkt al gauw aan romantiek. Kant is niet voor niets zo populair bij het creëren van elegante lingerie en chique bruidsmode: deze opengewerkte stof is werkelijk prachtig! Met kant geef je een eigen draai aan je ontwerp of maak je zelf een mooie rok of jurk – misschien zelfs je eigen bruidsjurk?

Alle kanten op met kant

Kant wordt van verschillende materialen gemaakt, zoals katoen of polyester, maar de verschillende stoffen hebben één ding gemeen: de geweldige motiefjes. Of je nu zelf aan de slag wilt met nachtmode of je tuniekje een bohemian upgrade wilt geven met deze stof: met kant kun je alle kanten op. In bijna iedere hippe winkel vind je kleding met kant – een strandbroek geheel gemaakt van deze stof, of een topje waarvan alleen de hals is afgewerkt met kant. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag met deze stof. Budgetstoffen.nl verkoopt kant in allerlei kleuren en prints, dus er zit vast iets voor je bij!

Grof of teer

Omdat er vele verschillende soorten kant zijn, is er niet één manier om met deze stof om te gaan. Er zijn kantsoorten met of zonder stretch, van grove of juist tere kwaliteit, met bloemen of grafische print... Het is maar net wat bij je project past. Meestal past een (jersey) naald met een ronde punt goed bij kant, zodat de naald mooi langs de kwetsbare stof kan glijden. Bij elke soort kant is het echter wel van belang dat je heel voorzichtig met de stof omgaat. Kies liever voor naaiclips in plaats van spelden – dat blijft een stuk beter zitten.

De stof Kant op een rijtje:

- Veelzijdig: verkrijgbaar in verschillende kleuren en opdrukken - Met of zonder stretch
- Gebruik een naald met een ronde punt