Jeans / Denim

11 producten

producten

11 producten

Jeans

Jeans is een prachtige klassieke stof: bijna iedereen heeft wel een spijkerbroek in de kast liggen. Jeans, of denim, zag het levenslicht als stof voor stugge werkbroeken in Amerika, maar wordt nu gebruikt voor allerlei kledingstukken, meubelbekleding en accessoires. Je kunt Jeans stoffen in verschillende diktes krijgen, met of zonder stretch.

Stoer maar klassiek

Jeans heeft een stoere maar klassieke uitstraling waar vrijwel iedereen van houdt. Denim bestaat meestal uit een mix met katoen of polyester, vroeger werd er canvas gebruikt voor die echte stugge werkbroeken. De eerste spijkerbroek komt van rond 1870, maar deze stof gaat nooit uit de mode! Met onze Jeans stoffen maak jij je eigen spijkerbroek, rokje, blouse, tas of je bekleedt een meubel met deze stof.

Omdat een hele stugge Jeans stof niet altijd geschikt is voor een bepaald kledingstuk of project, zijn er ook meer soepele varianten met stretch van deze stof verkrijgbaar. Zo kun je voor elk project en elk seizoen een passende Jeans stof vinden. Je wilt natuurlijk in de zomer niet zweten in je stugge, zware spijkerbroek – dan ga je liever voor een wat lichtere denim stof.

Voor de meer geoefende DIY’er

Hoe gemakkelijk een Jeans stof te verwerken is, ligt aan de dikte van het materiaal. Natuurlijk is een zwaardere stof wat moeilijker te stikken dan een lichte Jeans stof. Met een goede stofschaar is het knippen van dikkere Jeans geen probleem, en met een speciale jeansnaald met een lekker scherpe punt kom je zo door de Jeans stof heen. Een jeansnaald is essentieel, want deze voorkomt dat de naald zal breken of steken zal overslaan – en dat kan gauw gebeuren met een stevige stof als Jeans.

De stof Jeans op een rijtje:

  • Stoer en klassiek
  • Gaan lang mee
  • In verschillende diktes verkrijgbaar
  • Gebruik een jeansnaald