Shop onze PANTALON stoffen voor maar €4 p/m

--> deze actie loopt tot 25 januari 12.00 uur <--

 

Rib / Corduroy

corduroy

12 producten

12 producten

Corduroy / Ribstof

Ribstof, corduroy, ribfluweel, ribcord: er zijn vele benamingen voor deze fantastische stof. Ribstof was de grootste trend van de jaren zeventig, en deze stof is ook nu weer helemaal terug! Deze zachte, warme stof is lekker dik en van stevige kwaliteit. Je kunt Ribstof gebruiken voor retro (dan het liefst ook nog eens flared!) broeken, blazers, kussenhoezen – of wat je maar in je hoofd hebt. Wij van Budgetstoffen.nl zijn gek op Ribstof!

Verschillende ribstoffen

Er zijn verschillende soorten ribstoffen, die van licht naar zwaar gaan. Je ziet de verschillen tussen babyribfluweel, fijnrib en brede rib door naar het aantal ribbels op de stof te kijken: hoe fijner de rib, hoe meer ribbels de stof heeft. Met zware ribvariant kun je ook in huis aan de slag: ga je meubels bekleden, maak gordijnen van Ribstof of hippe kussenhoezen voor op je leren bank. De hoeveelheid stretch verschilt per stofsoort, want er kunnen verschillende hoeveelheden lycra of elastaan in de stof zitten. Over het algemeen in Ribstof een stevige maar meegaande stof, waar je gemakkelijk mee kunt werken.

Let op de vleug

We zeiden al eerder dat je gemakkelijk met Ribstof kunt werken: er is wel iets waar je goed op moet letten. Ribstof heeft net als Fluweel een vleug, waardoor je de strijkrichting van de stof in de gaten moet houden. Anders krijg je misschien een kleurverschil in je zelfgemaakte creatie. De naald die je gebruikt is afhankelijk van de dikte van de stof: wat lichter ribfluweel kan bewerkt worden met een universele naald, voor dikkere stoffen raden we een jeansnaaldaan.

De stof Ribstof op een rijtje:

  • Een retro feel, maar ook nu hartstikke hip
  • In verschillende zwaarte beschikbaar
  • Gebruik een universele naald of een jeansnaald