Rib / Corduroy

8 producten

producten

8 producten

Corduroy

Ribstof, corduroy, ribfluweel of ribcord: er zijn veel verschillende benamingen voor deze unieke en fantastische stof. Ribstof was een giga trend in de jaren zeventig en is weer helemaal terug! Deze stof is er in verschillende diktes en daarmee geschikt voor ontelbaar veel doeleinden; blazer, flared pants of kussenhoezen bijvoorbeeld. Wij van Budgetstoffen.nl zijn gek op corduroy!

Wat is corduroy?

Corduroy is een stof die wordt gekenmerkt door zijn ingeweven strepen. Deze ingeweven strepen geven een geribbeld uiterlijk. Corduroy stof heeft vaak een aaibaar laagje wat je kunt vergelijken met fluweel. Vandaar dat corduroy ook wel ribfluweel wordt genoemd. Onder de categorie corduroy vallen vervolgens verschillende soorten rib stoffen. Rekbare corduroy rib of juist hele stevige ribstof om meubels mee te bekleden. En van fijne (baby) rib tot brede rib. Wat je ook wilt maken, er is altijd een ribstof die perfect is voor jouw project.

Let op de vleug in corduroy

Zoals je net al kon lezen, heeft het uiterlijk van corduroy iets weg van fluweel. Zo heeft corduroy vaak ook de bekende vleug waar je rekening mee moet houden tijdens het verwerken van ribstof. Het is dus belangrijk dat je alle patroondelen met dezelfde vleugrichting op de stof legt, anders krijg je kleurverschil. Voor corduroy hanteren we dezelfde ‘regel’ als bij fluweel. Strijk je naar beneden, dan strijk tegen de haren in. Strijk je omhoog, dan strijk je met de haren mee.

Corduroy online kopen bij Budgetstoffen.nl

Bij Budgetstoffen.nl koop je jouw favoriete ribstoffen makkelijk en snel online! Is stof online kopen niet helemaal jouw ding omdat je de stoffen graag eerst even wilt voelen en bekijken? Geen probleem! Je koopt bij ons voor slechts € 0,50 een stofstaaltje dat we gratis naar je opsturen. Zo kun je rustig thuis bepalen of de look, feel en kleur past bij wat jij in gedachten hebt.

Welke naald gebruik je voor het naaien van corduroy?

Voor het verwerken van dunnere ribstof raden we aan om een universele naald te gebruiken. Naai je dikkere corduroy en merk je dat de naald daar niet stevig genoeg voor is? Ga dan voor een jeansnaald!

Corduroy op een rijtje:

  • - Ook wel ribcord, ribstof of ribfluweel genoemd
  • - Gebruik een universele naald of jeansnaald
  • - Let bij het verwerken op de vleug
  • - Verkrijgbaar in verschillende zwaartes en rib breedtes
  • - Bestel een staaltje voor slechts €0,50