Katoen

161-167 van 167 resultaten

producten

161-167 van 167 resultaten

Katoen 

Ben je op zoek naar een stof die geschikt is voor nagenoeg ieder project? Dan ben je bij katoen aan het juiste adres! Katoen is er in oneindig veel soorten, kleuren en prints. Katoenen tricot voor de leukste kinderkleding, katoen voile voor een hemeltje of katoen canvas voor een tote bag. Er is geen stof zo veelzijdig als katoen! 

Wat is katoen? 

Katoen is een natuurproduct wat ontstaat uit de katoenplant. We gebruiken uiteraard niet de hele plant, maar enkel die herkenbare grote, pluizige witte bollen. Uit deze pluizige bollen worden draden gesponnen, welke uiteindelijk tot katoen worden geweven. 

Ontelbaar veel soorten katoen

Zoals we al zeiden, katoen is er in ontelbaar veel variaties. Natuurlijk niet alleen qua kleur of print, maar ook door de verschillende stofsoorten die met katoen worden gemaakt. Denk aan katoenen jersey, stretch katoen, keperkatoen, wafelkatoen, poplin katoen, denim, 100% katoen, katoen canvas en ga zo maar door. 

Dat katoen zo vaak als grondstof wordt gebruikt, vinden wij trouwens helemaal niet gek. Katoen is namelijk heel goed te verwerken. Het glijdt niet weg onder je naaimachine en het is beresterk, waardoor je er lang plezier van hebt! 

Welke soort katoen kopen?

Je kunt de stof katoen dus voor ontelbaar veel doeleinden gebruiken. Door de ademende eigenschap is het een favoriete stof voor velen. Denk bijvoorbeeld aan een dekbedovertrek van stonewashed katoen of katoen poplin (ook wel lakenkatoen genoemd)! Of ga voor een toffe zomerse jurk van katoen met bloemenprint.  

Welke naald voor katoen?

Katoen is een heel makkelijk te verwerken stof. Zeker de katoensoorten zonder stretch. Deze naai je gewoon met een universele naald en je kunt er ook gewoon op los spelden. In katoen laten spelden namelijk nagenoeg geen gaatjes achter. Easy peasy dus!

Als laatste belangrijke tip: was katoen altijd voordat je de stof gaat verwerken! Katoen is een natuurlijk product en heeft daarmee grote kans tot krimpen als je het voor de eerste keer wast. Door het voor te wassen op de temperatuur die je later ook voor de normale wassen gaat gebruiken, voorkom je straks verrassingen! 

Katoen in het kort; 

  • - Gemaakt van de katoenplant, 

  • - Natuurlijke stofsoort, 

  • - Makkelijk te verwerken,

  • - Stikken met een universele naald, 

  • - Verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten, kleuren en prints.