SUPER DEAL: FLANEL, UNI - PRINT - RUIT

SHOP VANAF 4,99 - MET KORTING TOT 44%

 

Hydrofiel / Mousseline

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hydrofiel / Mousseline

Hydrofiel / Mousseline is een fijne, zachte stof die de ouders en verzorgers onder ons vast bekend voorkomt. Deze stof wordt namelijk veel gebruikt voor baby-artikelen en kinderkleding, omdat Hydrofiel, ook wel Mousseline genoemd, erg goed vocht opneemt. Perfect dus, als slabber of hydrofiele luier, maar tegenwoordig zie je deze stof ook terug als jumpsuits, blouses en jurken. Waar ga jij mee aan de slag?

Luchtig katoen

Je herkent Hydrofiel / Mousseline al gauw aan de karakteristieke structuur – de stof is een beetje gekreukt en heerlijk luchtig. De stof bestaat uit twee dunne lagen katoen, die door een vierkantmotiefje aan elkaar worden geweven. Dat maakt de stof mooi egaal, en ook beide stofkanten zien er daardoor hetzelfde uit. Deze stofsoort is dus ontzettend populair om artikelen voor baby’s en kinderen voor te maken: dat komt omdat de stof goed vocht opneemt en makkelijk schoon te maken is. Maar dat is natuurlijk ook een groot voordeel voor luchtige, zomerse kleding voor volwassenen! Ook bestaat er drielaags Hydrofiel / Mousseline, dat gebruikt wordt voor dekens en kussens.

Eerst even wassen

Als je met Hydrofiel / Mousseline aan de slag gaat, is het goed om de stof eerst te wassen. Je wilt niet dat je uiteindelijke creatie nog krimpt! Je kunt deze stof met een dunne, universele naald bewerken. Kies dan voor dikte 70-75 voor een tweelaagse stof, voor een dikkere stof ga je voor een naald met dikte 80.

De stof Hydrofiel / Mousseline op een rijtje:

  • Neemt veel vocht op
  • Beide stofkanten hetzelfde
  • Karakteristieke kreukelige structuur
  • Gebruik een universele naald