Plissé Stoffen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ben je op zoek naar een prachtige couture waardige stof? Dan ben je bij plissé aan het juiste adres! Deze unieke stof met ingeperste plooien geeft ieder item een chique look. Ontdek het assortiment plissé stoffen van Budgetstoffen.nl!

Wat is plissé stof?

Plissé stof is een chemisch bewerkte stof waar de plooien in ‘ingekookt’ worden. De basis stof waar de plissé stof van wordt gemaakt verschilt qua samenstelling, maar het is hoe dan ook een lichte stof zoals viscose, chiffon, voile of katoen. Bij dikkere stoffen kun je de stof niet goed in de mal duwen en houdt de plissé dus niet goed.

Hoe wordt plissé stof gemaakt?

Plissé stof kun je machinaal en handmatig maken. De stoffen die wij in de stoffenwinkel kunnen kopen worden machinaal geplisseerd, maar de plissé stoffen die door grote modehuizen worden gebruikt zijn vaak nog met de hand geplisseerd.

Het plisseren met de hand gebeurt vaak met mallen van een hout en karton mix. De te plisseren stof wordt in deze mallen gevouwen zodat de beoogde plooien ontstaan. Na handmatig invouwen van de stof wordt deze gekookt zodat de plooien worden gefixeerd.

Wat kun je maken van plissé stoffen?

Je kunt verschillende dingen maken van plissé stof, maar de plissé rok is veruit het bekendste kledingstuk wat men maakt van plissé stof. Uiteraard zijn ook onze plissé stoffen perfect voor rokken. Onze tip voor het kiezen van het juiste rokpatroon voor plissé stof is; kies voor eenvoud. Ga voor een simpel ‘recht toe, recht aan’ patroon zoals de DIY chiffon rok die wij maakten.

Tips voor het verwerken van plissé stof

Voor het verwerken van plissé stof raden we je aan om je even goed in te lezen over wat wel en niet wordt aangeraden. Het zomen van plissé raden we bijvoorbeeld niet aan. Door de dikte van een zoom valt plissé dan namelijk niet goed meer in de plooi. Werk plissé dus af met bijvoorbeeld Prym Fray check rafelstop. Zo valt de plissé het allermooist.

Plissé stof op een rijtje