SUPER DEAL: MINKY FLEECE

SHOP MET 40% KORTING VOOR MAAR €4,50 P/M

 

Katoenen Stoffen

katoenen stoffen

41-80 van 511 resultaten

41-80 van 511 resultaten

Katoen

Katoen is de alleskunner op stofgebied! Deze natuurlijke stof is geschikt voor uiteenlopende projecten. Je vindt altijd wel een passende stof, want katoen is verkrijgbaar in een tal van verschillende kwaliteiten, kleuren en prints. Maak er een mooie broek van, een luchtige blouse of gebruik katoen stof voor een bedsprei of vlaggenlijn. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of je kunt het maken van deze stof.

De alleskunner op stofgebied

Katoen komt uit de natuur – het wordt gewonnen uit de katoenplant, om precies te zijn. Je kunt katoen stof kopen met 100% katoen, maar ook in een mix met bijvoorbeeld viscose. Daardoor zal de stof minder snel scheuren, wordt het elastischer en wordt het katoen nóg zachter. Het draagcomfort van katoen is geweldig: het ademt als het warm is en kan veel vocht opnemen. Daarbij blijft de stof lang mooi, ook na meerdere malen wassen. Je kunt de stof zelf behandelen om het wind- en waterafstotend te maken.

De meest populaire katoen stoffen en weefsels zijn keperkatoen, laken-/poplin, canvas, linnen en katoen canvas. Keperkatoen is lekker stevig en wordt ook wel verkocht als denim. Je kunt er een fantastisch jasje of een broek van maken. Poplin is een manier van weven die katoen lekker glad maakt. Met het robuuste katoen canvas of linnen kun jij je creativiteit op de vrije loop laten en decoratie maken als tafelkleden of zelfs een tent voor de kinderen.

Perfect voor beginners

Omdat katoen gemakkelijk te verwerken is, is dit een mooie stof om mee te starten. De beginnende naaister zal blij worden van katoen! Over het algemeen kun je goed uit de voeten met een universele naald: hoe dikker de katoenen stof, hoe dikker de naald moet zijn. Voor lichte stoffen gebruik je bijvoorbeeld een naaldsterkte van 70-80, voor dik katoen juist een naaldsterkte van 100. Voor de verschillende katoen stoffen zijn bijbehorende fournituren verkrijgbaar: keperband, bijvoorbeeld, voor een mooie afwerking van dikker katoen.

De stof Katoen op een rijtje:

  • Natuurlijke stof
  • Ademend en neemt vocht op
  • Blijft lang mooi
  • Gebruik een universele naald