SUPER DEAL: KATOENEN TRICOT UNI & PRINT

AL VANAF €3,99 P/M

 

Wollige Stoffen

wol
Pagina

1-40 van 104 resultaten

Pagina

1-40 van 104 resultaten

Wol

Op zoek naar een klassieke, veelzijdige stof? Ga voor Wol! Het materiaal Wol is zelf natuurlijk geen stof, maar een belangrijke basis voor de mooie wollen stoffen van Budgetstoffen.nl. Gecombineerd met materialen als acryl of polyester kun je van deze stoffen prachtige kledingstukken maken, zonder dat ze zo kriebelen. Weten wat je nog meer kunt met Wol? Lees gauw verder!

Niet dat gekriebel

Je hebt vast wel eens een trui van 100% wol gehad, die hartstikke kriebelde. Met onze wollen stoffen heb je dat probleem niet: door de mix met andere materialen heb je wel de uitstraling van de echte wol, maar niet de kriebels. Ook heeft onze wollen stof een isolerende werking, dus je blijft lekker warm. De stof heeft dus een heerlijk zacht draagcomfort en is goed geschikt om jassen (de stoffen worden niet voor niets mantelstoffen genoemd), rokjes en sjaals mee te maken en zelfs om meubels mee te bekleden.

Altijd eerst wassen

De wollen stoffen van Budgetstoffen.nl hebben elk een andere dikte, dus daar hoort ook een andere naald en naaitechniek bij. Over het algemeen kun je werken met een universele naald. Hoe dikker de stof, hoe dikker de naald. Ook raden we extra stevig naaigaren aan, zodat je creatie lang mooi blijft. Was altijd de wollen stof voordat je aan de slag gaat: wol kan nog krimpen in de was. Wol kan ook best pluizen, let er daarom op dat je naaimachine niet vastloopt door de kleine stukjes wol. Je voorkomt dit probleem door een scheermesje te gebruiken of om even de stofzuiger op de wollen stof te zetten.

De stof Wol op een rijtje:

  • Kriebelt niet
  • Goed isolerend
  • Gebruik een universele naald